Sund fastfood: Sushi my way
Foto: Maria Warnke Nørregaard Prøv den lækre sushi til aftensmad.

Sund fastfood: Sushi my way

Er du også vild med sushi, får du her fire sunde og lækre bud. Lets go!

printer Print
clock 50 minutter
plate 2 personer

1 dl sushiris
100 g blomkål
Riseddike
1 knsp. sukker
2 store, kogte, pillede tigerrejer
30 g røget laks
30 g rå tun
30 g avocado
Lidt knust chili
Lidt kryddergrønt f.eks. skovsyre og mynte
10 g wasabi
½ dl light sojasauce
50 g sushi ingefær

Energi pr. person:
307 Kcal
Fedt:
15 %
Protein:
26 %
Kulhydrat:
59 %

Sådan gør du:

  1. Tilbered risene efter anvisningen.
  2. Hak blomkålen fint, og bland den ved risene, mens de trækker – på den måde mister blomkålen sin kraftige kålsmag.
  3. Rør og smag risene til med riseddike og sukker.
  4. Del og form dem til 8 kugler, fugt hænderne lidt, mens du ruller, så klistrer det ikke så meget.
  5. Flæk rejerne igennem – de skal dog stadig hænge sammen i den ene side – og fold dem ud som en sommerfugl.
  6. Skær laks, tun og avocado i tynde skiver.
  7. Læg henholdsvis rejer, laks, tun og avocado på riskuglerne, krydr avocadoen med lidt knust chili, laksen eventuelt med lidt fintskåret mynte, og tunfisken med lidt skovsyre. Du pynter, som du bedst kan lide det.
  8. Servér sushien med wasabi, sojasauce og ingefær.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Fisk og Hovedret