Thailandsk millionbøf
Foto: Thomas Hergaard Den klassiske millionbøf med et asiatisk twist.

Thailandsk millionbøf

En nem hverdagsret fuld af smag – erstat evt. de friske grønsager med en frossen wokblanding. Har du ikke frisk chili i huset, kan du smage retten til med lidt chilipasta, chilisauce eller tørrede chiliflager.

printer Print
plate 2 personer

Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min.

150 g nudler
1 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
1 chili
1 rødløg
250 g grønne bønner eller sukkerærter (evt. frosne)
300 g hakket okse- eller svinekød
1 spsk. olie
1 lime eller citron
1 tsk. sukker
1 spsk. soja

Sådan laver du thailandsk millionbøf

  1. Læg nudlerne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 5 min. Rør rundt og hæld dem i en sigte.
  2. Pil hvidløgsfeddet, skræl ingefæren og rens chilien. Hak det hele fint.
  3. Pil rødløget og snit det fint. Nip bønner eller sukkerærter og snit dem fint.
  4. Brun kødet i en wok eller dyb stegepande med olie og tilsæt hvidløg, ingefær og chili. Steg nogle min. og tilsæt rødløg og bønner eller sukkerærter.
  5. Steg under omrøring 5 min., vend nudlerne i og smag til med lime- eller citronsaft, sukker og soja.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Millionbøf og Hovedret