Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Tomat- og muslingesuppe
Foto: Anders Schønnemann Tomat- og muslingesuppe

Tomat- og muslingesuppe

Tomat- og muslingesuppe

Nyd de skønne, danske blåmuslinger i denne nemme tomatsuppe. Spis med fingre og ske, og brug gerne en skylleskål – det virker.

3-4
Print

1 løg
3 fed hvidløg
olivenolie
lidt frisk timian
1 kg muslinger
1 dl hvidvin
5 dl grøntsagsbouillon
300 g mosede tomater
salt og peber
evt. 1 nip sukker
2 håndfulde bredbladet persille
groft brød

Sådan laver du tomat ogmuslingesuppe:

Hak løg og hvidløg fint. Rens muslingerne, og kasser åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en stor, varm gryde. Kom lidt timian ved, og tilsæt muslinger. Sauter ½ minuts tid. Tilsæt hvidvin, bouillon og mosede tomater. Lad muslinger og suppe koge under låg i 3-4 minutter, til muslingerne har åbnet sig. Smag suppen til med peber og eventuelt lidt salt og sukker.

Server straks toppet med persille, og giv groft brød til.

PRØV OGSÅ: Hot karrysuppe med kylling og grønt

TIP

I stedet for brød som tilbehør kan du fylde suppen med kogt boghvede eller perler. Eller bare spise en dobbelt portion.