Ingredienser
Fyld:
5-6 pærer
1 appelsin (øko)
50 g sukker
½ dl ahornsirup
25 g smør
Dej:
200 g smør
250 g sukker
4 æg str. L
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. salt
150 g valnøddekerner
Tilbehør:
ahornsirup
evt. 50 g valnøddekerner
piskefløde eller cremefraiche
Sådan gør du:
- Fyld: Skræl pærerne, skær dem i halve, og fjern kernehusene.
- Riv appelsinskallen fint, og pres saften. Gem skallen til dejen.
- Smelt sukker og ahornsirup sammen i en dyb pande (26 cm), og tilsæt smør og appelsinsaft. Kog det ind til en tyk sirup. Læg pærerne i, og ”steg” dem i et par min. på hver side.
- Vend dem så med skærefladen nedad eller arranger dem med siruppen i en form (26 cm) foret med bagepapir.
- Dej: Pisk smør, sukker og appelsinskal cremet med en håndmikser i 3-4 min. Pisk æggene i ét ad gangen.
- Sigt mel, bagepulver og ingefær sammen, og tilsæt salt. Vend det i dejen lidt ad gangen.
- Hak valnødderne, og rør dem i dejen.
- Hæld dejen over pærerne, og sæt panden/formen midt i ovnen ved 175 grader i 45-55 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i panden/formen i 5 min.
- Vend kagen ud på et fad, og afkøl.
- Nyd kagen lun eller helt afkølet med ekstra ahornsirup, evt. ristede valnødder og flødeskum eller cremefraiche.