Valnøddekage med pærer
SPONSORERET indhold

Valnøddekage med pærer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den lækre kage bages med bunden i vejret enten i en dyb stegepande eller en form. Nyd den til eftermiddagskaffen eller som dessert.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv Regi
28. aug. 2020 | Opskrift | Hjemmet
1 kage | Total: 45 min

Ingredienser

Fyld:

5-6 pærer
1 appelsin (øko)
50 g sukker
½ dl ahornsirup
25 g smør

Dej:

200 g smør 
250 g sukker
4 æg str. L
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. salt
150 g valnøddekerner

Tilbehør:

ahornsirup
evt. 50 g valnøddekerner
piskefløde eller cremefraiche 

Sådan gør du:

  1. Fyld: Skræl pærerne, skær dem i halve, og fjern kernehusene.
  2. Riv appelsinskallen fint, og pres saften. Gem skallen til dejen.
  3. Smelt sukker og ahornsirup sammen i en dyb pande (26 cm), og tilsæt smør og appelsinsaft. Kog det ind til en tyk sirup. Læg pærerne i, og ”steg” dem i et par min. på hver side.
  4. Vend dem så med skærefladen nedad eller arranger dem med siruppen i en form (26 cm) foret med bagepapir.
  5. Dej: Pisk smør, sukker og appelsinskal cremet med en håndmikser i 3-4 min. Pisk æggene i ét ad gangen.
  6. Sigt mel, bagepulver og ingefær sammen, og tilsæt salt. Vend det i dejen lidt ad gangen.
  7. Hak valnødderne, og rør dem i dejen.
  8. Hæld dejen over pærerne, og sæt panden/formen midt i ovnen ved 175 grader i 45-55 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i panden/formen i 5 min.
  9. Vend kagen ud på et fad, og afkøl.
  10. Nyd kagen lun eller helt afkølet med ekstra ahornsirup, evt. ristede valnødder og flødeskum eller cremefraiche.

Anbefalet til dig