Valnøddekage med pærer
Foto: Martin Dyrløv Regi Mums!

Valnøddekage med pærer

Den lækre kage bages med bunden i vejret enten i en dyb stegepande eller en form. Nyd den til eftermiddagskaffen eller som dessert.

printer Print
clock 45 minutter
plate 1 kage

Fyld:

5-6 pærer
1 appelsin (øko)
50 g sukker
½ dl ahornsirup
25 g smør

Dej:

200 g smør 
250 g sukker
4 æg str. L
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. salt
150 g valnøddekerner

Tilbehør:

ahornsirup
evt. 50 g valnøddekerner
piskefløde eller cremefraiche 

Sådan gør du:

  1. Fyld: Skræl pærerne, skær dem i halve, og fjern kernehusene.
  2. Riv appelsinskallen fint, og pres saften. Gem skallen til dejen.
  3. Smelt sukker og ahornsirup sammen i en dyb pande (26 cm), og tilsæt smør og appelsinsaft. Kog det ind til en tyk sirup. Læg pærerne i, og ”steg” dem i et par min. på hver side.
  4. Vend dem så med skærefladen nedad eller arranger dem med siruppen i en form (26 cm) foret med bagepapir.
  5. Dej: Pisk smør, sukker og appelsinskal cremet med en håndmikser i 3-4 min. Pisk æggene i ét ad gangen.
  6. Sigt mel, bagepulver og ingefær sammen, og tilsæt salt. Vend det i dejen lidt ad gangen.
  7. Hak valnødderne, og rør dem i dejen.
  8. Hæld dejen over pærerne, og sæt panden/formen midt i ovnen ved 175 grader i 45-55 min. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i panden/formen i 5 min.
  9. Vend kagen ud på et fad, og afkøl.
  10. Nyd kagen lun eller helt afkølet med ekstra ahornsirup, evt. ristede valnødder og flødeskum eller cremefraiche.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Bagning og Bageopskrifter