Sprøde varme hveder

Foto: Jes Buusmann Få opskriften på sprøde varme hveder, du selv kan bage.

Sprøde varme hveder - opskrift fra Hendes Verden

Sprøde varme hveder

Glæd familien med sprøde varme hveder til store bededag.

Glæd familien med sprøde varme hveder til store bededag.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 12 stk.
Ingredienser

50 g gær
2 dl lunken mælk
2 æg
1 tsk. sukker
500 g hvedemel
1 tsk. salt
75 g smør
olie til smøring af skål

  1. Rør gæren ud i den lune mælk. Pisk æggene i, og tilsæt sukkeret. Kom halvdelen af melet i. Rør dejen sammen med en grydeske, og tilsæt salt. Rør smørret i, kom resten af hvedemelet i, og ælt dejen let.
  2. Smør en skål med olie. Kom dejen heri. Vend dejen rundt, så den bliver olieret. Læg et stykke plastfilm over skålen. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  3. Form 12 boller. Læg dem i en form, 20 x 30 cm, foret med bagepapir. De skal lægges med 2 cm’s mellemrum, så de gror sammen under bagningen. Lad dem efterhæve 15 min.
  4. Bag bollerne ca. 20-25 min ved 200 gr.
  5. Flæk de afkølede boller, og rist dem sprøde på brødristeren lige inden servering. Server med smør og evt. også hjemmelavet chokoladepålæg.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Varme hveder og Bageopskrifter