Søde, bløde & lækre: Veganske romkugler

Foto: Foto: Fra bogen Vegansk madglæde Lav de veganske romkugler med kikærter, sorte bønner eller kidneybønner, alt efter hvad, du har i køkkenskabene.

Søde, bløde & lækre: Veganske romkugler

Søde, bløde og lækre romkugler lavet på kikærter. Få opskriften på de fantastiske veganske romkugler her. Nu er kikærter nok ikke lige det, som man normalt forbinder med søde lækkerier, men de fungerer faktisk ret godt i romkugler, for på grund af kakao- og romsmagen kan man ikke smage kikærterne. Mine børn er ret vilde med dem, og fordi de er forholdsvis sunde, kan vi lave dem ofte og med god samvittighed. Jeg laver dem også jævnligt med sorte bønner eller kidneybønner, alt efter hvad jeg har hjemme.

star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 15 minutter
cooking Arbejdstid: 15 minutter
totaltime Total: 30 minutter
plate Veganske romkugler ca. 20 stk.

Det skal du bruge

  • 150 g bløde dadler
  • 1 dåse kikærter
  • 3 spsk. havregryn
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. kokosolie, smeltet*
  • 2 tsk. romessens
  • 1 spsk. hindbærmarmelade (kan undlades)
  • *Formålet med kokosolien er at gøre romkuglerne mere faste.

Sådan laver du veganske romkugler

  1. Fjern stenene fra dadlerne og dræn vandet fra kikærterne.
  2. Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor og blend, indtil det er en ensartet masse.
  3. Sæt dejen på køl, indtil den er blevet lidt fastere og nem at trille til kugler (Brug eventuelt fryseren, hvis det skal gå hurtigt).
  4. Form dejen til cirka 20 romkugler og rul dem i eksempelvis kakaopulver, kokosmel, hakkede nødder eller frysetørrede bær.

Opskriften er fra bogen Vegansk madglæde, der udkom i november 2020.

Romkugler-vegansk-opskrift-txt.jpg

star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Om kvinden bag opskrifterne

Mia-sommer-vegansk-madglaede.jpgMia Sommer er uddannet jurist og mor til 3 børn på 6, 7 og 12 år. Hun har været veganer i 15 år og er forfatter til tre kogebøger. Følg hende på Instagram: @miasommervegan

Se, hvad vi ellers skriver om: Vegansk mad, Romkugler og Tilbehør