Ingredienser
Arbejdstid: 20-25 min.
Ikke fryse-egnet
3 æbler (syrlige, skrællede, små stykker)
6-8 bladselleristilke (i små stykker)
200 g blå vindruer (halve uden sten)
50 g valnøddekerner (hakkede)
1 portion mayonnaise med citronsaft (se boksen her på siden)
salt og et drys sukker
Pynt:
valnøddekerner
små topblade af bladselleri
Sådan laver du waldorfsalat
- Skyl æblerne, halvér dem, fjern stilk, blomst og kernehus og skær æblerne i små stykker.
- Snit bladsellerien meget fint og halvér druerne (fjern evt. sten).
- Æble, bladeselleri og druer blandes sammen med valnødder og mayonnaise. Smag til med salt og lidt sukker.
- Pynt salaten med valnøddekerner og bladselleriblade.
Se også Blomsterbergs brunkager
Se også John Prices populære juleand
Hjemmelavet mayonnaise
Sådan laver du lækker hjemmelavet mayonnaise
Rør 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede) med ½ tsk groft salt og tilsæt 1 spsk citronsaft.
Tilsæt 2 dl olie (f.eks. vindruekerne-, soja- eller olivenolie) dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.
Rør derefter olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.