Waldorfsalat

Foto: Thomas Hergaard Få opskriften på og historien bag Waldorfsalaten.

Waldorfsalat - opskrift fra Hjemmet

Waldorfsalat - opskrift på den klassiske salat

Den skønne klassiske salat findes i mange varianter - få historien bag den klassiske Waldorfsalat og opskriften med mayonnaise her.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (4-6 personer)
Ingredienser

Arbejdstid: 20-25 min.
Ikke fryse-egnet

3 æbler (syrlige, skrællede, små stykker)
6-8 bladselleristilke (i små stykker)
200 g blå vindruer (halve uden sten)
50 g valnøddekerner (hakkede)
1 portion mayonnaise med citronsaft (se boksen her på siden)
salt og et drys sukker

Pynt:
valnøddekerner 
små topblade af bladselleri

 

Sådan laver du waldorfsalat

  1. Skyl æblerne, halvér dem, fjern stilk, blomst og kernehus og skær æblerne i små stykker.
  2. Snit bladsellerien meget fint og halvér druerne (fjern evt. sten).
  3. Æble, bladeselleri og druer blandes sammen med valnødder og mayonnaise. Smag til med salt og lidt sukker.
  4. Pynt salaten med valnøddekerner og bladselleriblade.

Se også Blomsterbergs brunkager

Se også John Prices populære juleand

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmelavet mayonnaise

Sådan laver du lækker hjemmelavet mayonnaise
Rør 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede) med ½ tsk groft salt og tilsæt 1 spsk citronsaft.

Tilsæt 2 dl olie (f.eks. vindruekerne-, soja- eller olivenolie) dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.

Rør derefter olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Waldorfsalat, Julemad, John price og Tilbehør

610x200_woordy_knap2.jpeg