-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
-
Forsøger en afdød at kontakte dig i dine drømme? Sådan kan du være helt sikker
Små chili-kødboller i tomatsauce med squash og grov pasta
Vi har ladet os inspirere af spaghetti meatballs, der blev opfundet af italienske immigranter i New York. Her med lidt flere krydderier og grøntsager.
Små chili-kødboller i tomatsauce med squash og grov pasta til 4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- Kødboller:
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 1½ tsk salt
- 1½ tsk finthakket frisk chili
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt koriander
- 1 spsk mel
- 1 æg
- 3 spsk mælk
- olie til stegning
- Tomatsauce:
- 1 løg
- ½-1 bakke cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- 1½ spsk tomatpure
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 3 dl vand
- ¼ tsk rørsukker
- salt og peber
- 1 lille grøn squash
- revet citronskal, saft fra
- ca. ½ citron og lidt olivenolie
- Tilbehør:
- pasta og revet parmesan eller anden ost
Sådan laver du små chili-kødboller i tomatsauce med squash og grov pasta
- Kødboller:
- Pil og riv løget på den fine side af rivejernet, og hak hvidløget fint. Rør hakket oksekød sammen med salt, chili, spidskommen, koriander, løg, hvidløg og mel. Tilsæt æg og mælk, og rør farsen godt igennem. Form farsen til små boller, og steg dem på en pande med olivenolie 5-6 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver brunet godt på alle sider.
- Tomatsauce:
- Pil og hak løget, og halver cherrytomaterne. Kom olivenolie i en gryde, og steg løget ved svag varme, til det er mørt. Tilsæt halve cherrytomater, hakkede flåede tomater og vand, og lad det simre 10-15 minutter. Krydr tomatsaucen med lidt rørsukker, salt og peber.
- Skær squashen i tynde korte strimler f.eks. på et mandolin, og bland med citronskal, citronsaft, salt, peber og olivenolie.
- Kom kødbollerne i tomatsaucen, og lad dem simre ved jævn varme i 5 minutter under låg, til de er varme og færdigtilberedte. Server små chilikødboller i tomatsauce med pasta og squash-topping. Drys med revet parmesan eller anden ost.
PRØV OGSÅ: Pasta med pesto, løg og små tomater