Her er de bedste fastelavnsboller i Danmark
SPONSORERET indhold

Læserne har talt: Her får du de bedste fastelavnsboller i Danmark

Er du på udkig efter en lækker fastelavnsbolle? Så læs med her, hvor vi har samlet jeres anbefalinger på de bedste skum- og cremefyldte boller i hele landet.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: Pompei Bageren og emmaemma.dk
02. jan. 2023 | Mad | ALT.dk

Fastelavnsbollesæsonen er atter over os, og både hos den lokale bager og på Instagram bugner det med lækre skum- og cremefyldte boller. Men hvor skal man gå hen, hvis man vil have den bedste fastelavnsbolle i lige netop din by? Og hvorfor er den fastelavnsbolle bedre, end så mange andre? Det satte vi os for at finde ud af – selvfølgelig med hjælp fra jer.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Vi spurgte ALT for damerne og ALT.dks læserne, hvor man finder den bedste fastelavnsbolle i lige netop deres omegn – og hvorfor lige netop dén er så god.

Hvis du hellere vil bage dine egne fastelavnsboller, så finder du vores allerbedste opskrifter lige her: Fastelavnsboller, semlor & knuder

Svarene strømmede ind fra fastelavnsbolleelskere over hele landet, og vi har samlet alle anbefalingerne på én liste. Den får du her:

De bedste fastelavnsboller på Sjælland

Meny i Kalundborg

Meny i Kalundborg har i særdeleshed imponeret læserne med deres store fastelavnsboller, der er fyldt med alt fra skildpaddefromage til de klassiske svesker.

”Der er altid kræset lidt ekstra om dem. De tryller altid med smag og pynt, og de fås i så mange udgaver og smage, at man bare må have dem. De er så lækre fyldige og skal bare smages.”

”Ikke nok med at bollerne er i top og en himmelsk mundfuld, men servicen, som den hjertevarme brugsuddeler og hele hans team giver, gør, at det ikke bare er en mundfuld af en fastelavnsbolle, men en hel symfoni, som eksploderer i mund og sind.”

Meny_Kalundborg.jpg

Andre gode steder på Sjælland

Derudover nævner læserne Super-Brugsen i Fredensborg, Sorø Bageri samt Svinninge Bageren.

De bedste fastelavnsboller i og omkring København

Andersen Bakery

Andersen Bakery har taget københavnerne med storm med sit meget Instagram-venlige look og for at være ”friske og ikke for tunge.”

”Andersen Bakery ret fantastiske. Andersen Bakery har nytænkt fastelavnsbollen med nye spændende smage.”

Du kan få alt fra matcha og hindbær til solbær, citronverbena og mascarpone flødecreme.

”Deres gammeldags fastelavnsboller har den bedste creme.”

Adresse: Thorshavnsgade 26, 2300 København S

Læs mere om bageren og de mange fastelavnsboller her.

Dessertdragens kageværksted

Det lille bageri i Indre By er kendt for deres gode håndværk, gode råvarer samt deres mange smagsvarianter, og er sandt et hit hos læserne.

Det lækre fastelavnsboller har en smørbagt wienerbrødsbolle og er lagt sammen med creme og flødeskum. Du kan vælge kompotten, der skal i: Hindbær, solbær, abrikos eller sveske, og kompotten afgør, hvilken glasur og krymmel der kommer på. 

”De lægger dem sammen, når man bestiller, så de er altid helt friske. Så har de lækkert fyld og pynt, hvor man selv kan vælge den kombi, man bedst kan li’.”

”De smager SÅ meget bedre end andre fastelavnsboller”

Adresse: Sankt Peders Stræde 26, 1453 København

Læs mere om bageren og de mange fastelavnsboller her.

Farumhus

Farumhus har hele femten butikker fordelt udover Københavnsområdet, og deres fastelavnsboller er kendt blandt de lokale for at have ”Den bedste creme og lækreste bolle”. Og som en læser siger: “Baileys, mokka og karamelblanding. Whats not to like.”

Adresse: Find adressen på bagerens mange butikker her

Læs mere om bageren og de mange fastelavnsboller her.

Kræs Bageri

Er du på jagt efter en stor fastelavnsbolle med masser af godt fyld, så er Kræs Bageri i Lyngby ifølge læserne stedet at gå hen. Deres fastelavnsboller lavet af wienerbrød er nemlig både lækre, flotte og fyldt med smag.

Adresse: Ulrikkenborg Pl. 10, 2800 Kongens Lyngby

Andre gode steder i og omkring København

Derudover nævner de københavnske læserne også: Reihn Van Hauen, Debbielicious og Hart på Frederiksberg, Brød på Enghave Plads samt Sct Peders Bageri og Konditori i Indre By.

De bedste fastelavnsboller på Fyn, Langeland og Lolland-Falster

Horslunde Bageri / Café på Lolland

Horslunde Bageri / Café er det sted, absolut allerflest læsere har nævnt, og det lille, gammeldags bageri serverer fastelavnsboller, som vores læsere er villige til at køre langt efter. De har hele 18 forskellige slags at vælge imellem, og smagene varierer fra jordbær til Sarah Bernard.

”Der er virkelig, virkelig, virkelig mange at vælge imellem. De er berømte på hele Lolland. Det er som at skrue tiden 30 år tilbage, når man går ind i butikken.”

”18 forskellige fastelavnsboller, der bare smager fantastisk! Især den med Sarah Bernard er en stor favorit herhjemme. Stedet kan varmt anbefales”

”Det er godt håndværk. Lækre boller, hjemmelavet creme og fyld. Og så er der noget for enhver smag. Folk kommer langvejs fra og bestiller i forvejen, fordi de hurtigt bliver udsolgt.”

”Alt er hjemmelavet, og bageren sætter en ære i, at det ikke bare er bagerbrød - men forkæler fastelavnsbollerne med kærlighed og fantastisk god smag. Samtidig er der både plads til traditioner og til mere nyere varianter. Der kommer altid en ny variant hver år.”

Adresse: Hovedgaden 6, 4913 Horslunde

Læs mere om bageren og de mange fastelavnsboller her.

Rise’s Brød

For Odenseanerne er fastelavnsbollerne fra Rise’s Brød et særdeles stort hit. Især den med solbær og rom falder i god jord hos læserne:

”Den er skøn og sprød “bolle” med sødt, syrligt og blødt fyld.”

Adresse: Hunderupvej 24, 5000 Odense C. Hjallesevej 52, 5230 Odense M. Odensevej 18A, 5260 Odense S.

Læs mere om bageren og de mange fastelavnsboller her.

Andre gode steder på Fyn, Langeland og Lolland-Falster

Derudover nævner læserne Steens bageri i Nykøbing Falster og Wendorf i Odense.

De bedste fastelavnsboller i Jylland

De bedste fastelavnsboller i Sydjylland

Pompei i Ribe

Bageren i det gule hus på Saltgade i Ribe har vundet læserne i områdets fastelavnsbollehjerter.

”Pompeis fastelavnsboller er de bedste, fordi de har en perfekt sammensætning af syrlig og cremet fyld, som står godt imod den fede og flotte piskende flødeskum. Den superlækre og vel afbagte bolle flager på den helt rigtige måde uden at være tør. Sidst men ikke mindst er de superflotte at se på og serverer.”

”De er bare lavet efter den bedste bagerevne. Udseende og smag er total i topklasse.”

"Det er en oplevelse. Sprødhed, lækkerhed - ja, bare rigtig godt bagerhåndværk. Smagen er helt overdådig."

Adresse: Saltgade 7, 6760 Ribe.

Læs mere om bageren og de mange fastelavnsboller her.

Andre gode steder i Sydjylland

Derudover nævner læserne fra Sydjylland Billund Bager og Guldægget i Esbjerg.

De bedste fastelavnsboller i Midtjylland

Medaljon i Horsens imponerer læserne med deres mange forskellige slags fyld: Her kan du både få med bær, nougat, mocca, chokolade, svesker, hindbær, mousse. You name it.

Andre gode steder i Midtjylland

Derudover nævner læserne fra Midtjylland Kibæk Bageri og Kagehuset i Stensballe.

De bedste fastelavnsboller i og omkring Aarhus

Emma Emma

Emmas fastelavnsboller er kendt over hele Aarhus for deres milde smag af hindbær, der ifølge læserne ”bare er drønlækre.”

”Der er bare godt med fyld i, og så den er virkelig flot - lige til instaen”

Adresse: Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus

Læs mere om bageren og de mange fastelavnsboller her.

Mor Anna

I den anden ende af Aarhus C ligger Mor Anna, som også er et hit blandt aarhusianerne.

”Fyldet er en tilpas afstemning af creme og flødeskum, og der er hverken for lidt eller for meget. Den er frisk, og selve bollen er utrolig luftig.” 

”Det er det hele - den perfekte balance mellem syre, sødme og fedme. Wienerbrødsdejen, der er luftig og let. Fyldet er cremet, blødt og lækkert og perfekt afbalanceret med sødme og syren fra lemoncurd. Man skal bare smage den.”

Adresse: Mejlgade 5, 8000 Aarhus

Se de mange, lækre fastelavnsboller her.

Andre gode steder i og omkring Aarhus

Derudover nævner læserne fra Aarhusområdet Fru Nielsens bageri og Bagerhuset Galten.

De bedste fastelavnsboller i Nordjylland

Hobro Brød

De populære fastelavnsboller fra Hobro Brød ligner ikke de andre. Den er nemlig uden top, men det andre ifølge de lokale bestemt ikke på den gode smag. For med både en luftig bund med sukkerlage og smagsvarianter med både jordbær, hindbær, svesker, saltkaramel, chokolade samt remonce og creme.

Adresse: Adelgade 71, 9500 Hobro

Læs mere om bageren og de mange fastelavnsboller her.

De bedste fastelavnsboller i og omkring Aalborg

Penny Lane Café

Den aalborgensiske cafe er et særdeles stort hit blandt vores læsere, og mange fremhæver blandt andet, at de er både smukke og fulde af smag.

”Verdens bedste fastelavnsboller fås i min by Aalborg på den mest fantastiske cafe/bager. De er lavet i eget bageri, og der er 6-8 forskellige smage, de er ikke kun med fløde og kagecreme.”

”Sprød, blød og sød - bare perfekt.”

”De er med lækkert fyld af bl.a. nougat og marcipan, æblekompot, syltetøj, creme mv. Der er 6-8 forskellige slags, så noget for enhver smag, og så er de bagt i Penny Lane Cafés eget bageri. Det er absolut et besøg værd, men skynd jer, for de er hurtigt udsolgt.”

Adresse: Skipper Clements Gade 1a, 9000 Aalborg

Læs mere om caféen her.

Andre gode steder i Nordjylland

Derudover nævner læserne fra Nordjylland Bager Birk i Frederikshavn.

Landsdækkende

Vores læsere nævner også et par landsdækkende bagerier:

Lagkagehuset

Fastelavnsbollerne fra Lagkagehuset har ifølge læserne en helt uimodståelige fastelavnsbolle med den perfekte konsistens, der er hverken for smattet eller tør. Især varianten med rabarber er ifølge læserne rigtig lækre.

”De er syrlige og snaskede på den helt rigtige måde. Det hele går bare op i en enhed, og så er de ovenikøbet virkelig flotte”

Emmerys

Bagerkæden Emmerys tiltrækker ligeledes en masse læsere med deres fastelavnsboller. Her lægger de vægt på den "lækre marcipanbund", det "gode skum", og at Emmerys bruger ”den lækreste chokolade".