desserter med rabarber
SPONSORERET indhold

3 skønne desserter med søde rabarber

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Søde rabarber er lig med smagen af sommer. Her får du 3 nye bud på, hvordan du kan sætte tænderne i de lange røde stænger. Få opskrifterne på rabarber-soft ice, rabarbercrumble og rabarbertrifli med limecreme her:

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
30. apr. 2018 | Mad | Fit living
Desserter med rabarber til 4 personer | Total: 35 min

Ingredienser

1. Rabarber-softice:
250 g rabarber
½ dl rørsukker
2-3 knolde syltet, hakket ingefær
1/2 dåse sødet, kondenseret mælk
1/2 liter yoghurt 0,1%
Mynte

2. Rabarbertrifli med limecreme:
500 g snittede rabarber
½ dl rørsukker
1 dl mascarpone
1 dl yoghurt
korn af 1 vaniljestang
reven limeskal
12 marengs

3. Rabarber med crumble:
ca. 400 g snittede rabarber
½ dl rørsukker
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk reven appelsinskal
40 g smør
25 g kokosflager
75 speltflager
½ dl rørsukker
20 g snittede hasselnødder

Sådan laver du desserterne med rabarber

1. Rabarber-softice:
Damp rabarberne møre med sukker, og lad dem afkøle. Blend rabarber, ingefær og kondenseret mælk. Blend derefter yoghurten i cremen. Hæld iscremen i en form, og frys den i mindst 4-5 timer. Tag isen ud 10 -15 minutter før servering, og pisk eller blend den. Fordel isen i glas eller skåle med mynte.
Energi pr. person: 200 kcal

2. Rabarbertrifli med limecreme:
Damp rabarberne møre med sukker, og lad dem afkøle. Pisk mascarpone og yoghurt sammen, og smag til med vanilje og limeskal. Læg rabarber, marengs og creme lagvis i glas. Top af med reven limeskal.
Energi pr. person 170 kcal

3. Rabarber med crumble:
Bland rabarber, sukker, appelsinsaft og -skal. Fordel blandingen i fire ovnfaste skåle. Smuldre og bland smørret med kokos- og speltflager, sukker samt nødder. Fordel crumblen over rabarberne, og bag desserterne ved 180° i ca. 20 min.
Energi pr. person: 300 kcal

Anbefalet til dig