Denne glidecreme skal du gå efter - vandbaseret, silikonebaseret eller et miks?
Sense me laver glidecreme og massageolie i én – perfekt til forspil.

Denne glidecreme skal du gå efter - vandbaseret, silikonebaseret eller et miks?

Der findes tre former for glidecreme, og hver især har fordele og ulemper.

En enkel måde at øge nydelsen ved sex er er at bruge glidecreme. Det kan bruges sammen med sexlegetøj og ved vaginalt samleje, onani og analsex.
Der skelnes imellem tre forskellige slags: vandbaseret, silikonebaserede og et miks af de to.

Vandbaseret glidecreme

Indholdet består hovedsageligt af vand, og den vandbaserede glidecreme er den mest normale type. Fordelen ved den er, at det ikke behøver vaskes af, fordi det fordamper og trænger ind i huden. Det gør dog, at du skal tilføje mere undervejs. Hvis du foretrækker glidecreme, som består af naturlige ingredienser, skal du gå efter de vandbaserede.

Silikonebaseret glidecreme

Silikonebaseret glidecreme tørrer ikke, bliver ikke klistret eller sejt, og så er det meget drøjt i brug. Du behøver ikke fylde på løbende – en dråbe eller to er mere end nok og giver et langtidsholdbart resultat. Det holder til, at du vasker det væk med sæbe og vand, og det er også det du skal bruge, hvis du vil have en glidecreme, som dur i vand.

Miks af vand- og silikonebaseret glidecreme:

Her får du det bedste fra to verdener. Glidecremen har en langvarig effekt, men en mere cremet konsistens end de to andre typer. Det er også lettere at vaske af end silikonebaserede glidecremer.

Gynækologisk testet og uden parabener

RFSU laver glidecremer i alle tre kategorier. Alle er gyknækologisk testet og parabenfri, og de fås i mange varianter - både uden parfume og med mild duft og smag.

Du kan for eksempel købe ”Klick natural glide” - en uparfumeret og vandbaseret version med mælkesyre, som er tilpasset PH-værdien i underlivet. Du kan også gå efter ”Turn up the heat”, som er en skånsom massageolie og glidecreme i én. Den indeholder ingefær, hvilket gør, at gelen bliver varm, når den smøres på kroppen.

Se hele udvalget i Matas, Bilka og Føtex.

69 % af danskerne synes ikke, at glidecreme er brugbart, men når de har prøvet det, ændrer de mening.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Sex og Onani