Direktør Ida Bille Brahe: ”Jeg går altid i stiletter”

Foto: Lea Jessen Den lilla skjorte er fra Stasia, som Ida allerede begyndte at handle os, da hun var i 20’erne og har holdt fast ved siden. Ringen er Idas vielsesring.

Direktør Ida Bille Brahe: ”Jeg går altid i stiletter”

Direktør Ida Bille Brahe: ”Jeg går altid i stiletter”

Hun har stiletter på hver eneste dag. De giver et enkelt look elegance, mener Ida Bille Brahe. Kom med ind i ­garderoben fuld af tidløse fund, som bruges år efter år.

Hvad kendetegner din stil?

– Den er klassisk og feminin. Jeg er klart en buksepige til hverdag, hvor jeg om efteråret går i læderleggings eller jeans og cashmere eller en blondetop. Jeg bruger især sorte, beige, og blå nuancer og har en garderobe med klassikere, der holder i mange år, frem for det der er moderne nu og her. Og så går jeg altid i stiletter.

LÆS OGSÅ: "Sko skal også klæde én"

– Jeg prøver somme tider at gå ind i en butik for at finde noget mere praktisk, men ender altid med at komme ud med et par høje hæle. Kun da jeg var gravid, gik jeg i flade sko, og så spurgte en veninde: ”Hvad er der galt med dig?”. Hun kunne med det samme se, at noget ikke var, som det plejede.

Blågrå basics. Jeans fra M.I.H, Seven og Citizen of Humanity, støvler fra Isabel Marant og strik fra bl.a. Zadig & Voltaire og Julie Fagerholt Heartmade.

Sko fra Gianvito Rossi, Zara, Yvonne Koné og Acne.

Hvilke designere inspirerer dig?

– Jeg kan lide en del af Isabel Marants tøj, men ­noget kan også blive for bohoagtigt. Og så er jeg rigtig glad for Julie Fagerholts design. Det har jeg meget af og ­beholder år efter år. Stasia har en evne til at lave ­feminine kjoler, der fremhæver det bedste ved ens krop, så mange af mine festkjoler er derfra.

Fine blonder fra Baum und Pferdgarten, Graumann, ­Beyond vintage og Falcon & Blume. Solbriller fra Ray-Ban og Tom Ford.

Efterårsstil. Læderleggings fra Happel, top fra Isabel ­Marant, taske fra Missoni og støvletter fra Gianvito Rossi.

Hvad er prikken over i’et i dit look?

– Det er de høje hæle. De gør ens look og holdning elegant. Jeg er især glad for Gianvito Rossi og Yvonne Koné, der laver sko, der er gode at gå i, også en hel dag på arbejde – for selvom jeg er i kittel, har jeg stilletter på. Men faktisk kan man også finde smukke og behagelige sko i Zara.

– Desuden synes jeg, at velplejet hud er en vigtig del af ens look, for har man smuk hud, kan man have T-shirt og jeans på og alligevel se fantastisk ud, mens man omvendt kan være klædt nok så dyrt på, men hvis huden er uplejet eller forsømt, trækker det ned.

Solbriller er ligesom sko en vigtig del af Idas look. Brillerne er fra Valentino, mens beautyprodukterne er fra Skin Ceuticals, Ysl, ­Essie og Shu Uemura. Ringene er begge fundet i Istanbul.

Hvad er din shoppestrategi?

– Jeg tænker ikke så meget i sæsoner, for meget i min garderobe er så tidløst, at jeg ikke behøver at købe nyt hver sæson. Men jeg gør ofte det, at jeg ­lader mig ­inspirere på nettet og så går i butikken og ­prøver det. Jeg shopper bedst alene og uden hjælp fra ekspedienter, for jeg ved, hvad jeg kan lide og kan bedst lide ikke at blive distraheret.

Idas nyeste køb er strikkappen fra Heartmade med cashmerestrik fra Ftc under. 

Mens Ida går i bukser til hverdag, går hun gerne til fest i lange, glamourøse kjoler – alle fra Stasia.

Idas tips til stil og shopping:

1. Klæd dig efter din krop frem for nye ­tendenser. Fremhæv det, du vil, og camoufler det, du vil skjule.

2. Køb aldrig det, du ser, med det samme, men vent til næste dag og se, om det stadig er vigtigt. Så undgår du fejlkøb.

3. Husk, at et velplejet ydre fremhæver god stil.

Cocktailpartystil med blondekjole fra Stasia, taske fra ­Coccinelle, duft fra ­Hotel Costes og stiletter fra Gianvito Rossi.

Ida i cashmeretop fra Fine Collection, læderleggings fra J Brand, stiletter fra Gianvito Rossi og halskæde fra Peace à Porter.

LÆS OGSÅ: Få looket: Sidse Babett Knudsen

LÆS OGSÅ: 10 jakkesæt og hvordan du bruger dem

LÆS OGSÅ: Tendens: 70'er chick

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil