Leyna Bloom

Foto: Getty 27-årige Leyna Bloom er den første model på forsiden af det amerikanske magasin Sports Illustrated.

Har du også set den? Verdenskendt magasin har for første gang en transkønnet på forsiden

Det amerikanske magasin Sports Illustrated Swimsuit Issue har for første gang en transkønnet model på forsiden.

Transkønnet og farvet.

Det er en sammensætning, man sjældent ser på forsiden af verdens største magasiner.

I 1997 var Tyra Banks den første sorte model på forsiden af Sports Illustrated Swimsuit Issue, og nu, 24 år senere, har det amerikanske magasin taget det næste skridt og prydet forsiden med den transkønnede og farvede model, Leyna Bloom.

Den 27-årige model skriver altså historie med forsiden på det populære amerikanske magasin i det nummer, der netop er udkommet. Magasinet udkommer kun én gang om året og bliver udgivet af det amerikanske sportsmagasin Sports Illustrated.

”Dette historiske øjeblik er vigtigt for piger som mig, fordi det gør det muligt for os at leve og blive set. Mange af os får ikke chancen for at udleve vores drømme eller for at leve længe. Jeg har drømt en million smukke drømme, men for piger som mig er de fleste drømme kun håb i en verden, som ofte sletter eller ekskluderer vores historie og eksistens,” skriver Leyna Bloom på sin Instagram.

Her skriver hun også, at hun håber, at forsiden med hende vil give styrke til dem, der kæmper for at blive set og føle sig værdsat.

Flere transkønnede modeller pryder forsider  

Det er (heldigvis) ikke første gang, at et magasin har haft en transkønnet model på forsiden.

Herhjemme så vi amerikanske Teddy Quinliva på forsiden af Eurowomans juninummer i 2020.

Magasinet indeholdt også et stort interview med modellen, hvor hun fortalte om udfordringerne ved at være transkønnet model i en branche, der er domineret af bestemte idealer, hvorfor hun holdt sit kønsskifte hemmeligt i mange år.    

“Transpersoner kommer i alle størrelser, former og farver. Måske ser du dem på forsiden af et magasin, måske er de modeller i en Louis Vuitton-kampagne. Og måske er modellen, som bærer den kjole på catwalken, du virkelig godt kan lide, tilfældigvis transperson,” fortalte Teddy Quinliva dengang til det danske magasin.

Leyna Bloom, 27 år

  • Født i USA
  • Model, skuespiller og danser
  • Aktivist inden for LGBTQ+-rettigheder
Se, hvad vi ellers skriver om: Kropsidealer, Kropstype og Kendte