parforhold
SPONSORERET indhold

4 veje til et bedre parforhold

Par- og familie-terapeut Christiane Meulengracht giver her fire råd til, hvordan du bevarer intimiteten og glæden i parforholdet.

Af: Redaktionen Foto: Getty
12. dec. 2018 | Sundhed | Fit living

Madpakker, tøjvask og lange arbejdsdage kan tage lysten og energien fra de fleste parforhold. Her er fire råd til, hvordan du bevarer intimiteten og glæden i parforholdet – også når hverdagen brænder på.

  1. Tag fælles ansvar. Når der opstår gnidninger eller konflikter, er det ikke din partner, der er modstanderen, men konflikten mellem jer. Jeres parforhold er jeres, og derfor er det både jer, der har skabt det, og jer, der kan justere det, der evt. ikke fungerer.
  2. Sørg for løbende "realitetstjek". Afsæt faste tidspunkter på f.eks. en halv time, hvor du og din partner rydder kalenderen og taler med hinanden om ønsker og drømme. Den løbende forventnings- afstemning er meget vigtig, for alle mennesker udvikler sig hver dag, og det påvirker selvsagt parforholdet. Et parforhold er dynamisk – ikke statisk.
  3. Tag udfordingerne i opløbet. I det øjeblik du oplever, at noget ikke føles rigtigt, så tag det op med din partner med udgangspunkt i, hvad du føler. Husk på, at det er meget nemmere at håndtere små problemer end store problemer.
  4. Væk med telefonerne! Én af de største røvere af emotionel energi er mobiltelefoner og tablets, som fjerner både intimitet og nærvær og ofte får os til at føle os som "det tredje hjul" i parforholdet. Prøv at holde telefonerne helt væk, når I er sammen.

Kilde: Christiane Meulengracht, par- og familieterapeut, sexolog og forfatter til bogen "Kærlighed med vilje"

Anbefalet til dig