Cathrine Widonok Wichmand
Foto: PR Cathrine Widonok Wichmand, der står bag bloggen Rockpaperdresses.dk om at løbe.

Cathrine fra Rockpaperdresses: "Jeg blev træt af at være træt af min krop"

Fra to kilometer til maratondistance på seks måneder. Cathrine Widunok Wichmand gjorde det, mange drømmer om, og at kunne kalde sig selv for løber har givet hende følelsen af at kunne klare alt.

Jeg har aldrig været i specielt god form, og for nogle år siden blev jeg pludselig træt af at være træt af min krop. Det burde ikke være sådan, at jeg midt i min primetime aldermæssigt ikke havde lyst til at vise mine arme eller hele tiden skulle føle, at jeg blev forpustet, når jeg løb efter bussen. Jeg havde styrketrænet i et par år, men ville gerne tænke mindre på muskelmasse og mere på kondition, så jeg begyndte at løbe. Løb er genialt, fordi du kan presse det ind i en travl hverdag. Ligesom det er nemt at give sig selv et stort klap på skulderen, når du kommer af sted.

Jeg startede med at løbe halvanden kilometer, så to kilometer og det blev lige så stille til flere og flere kilometer. Det var fuldstændig vanvittigt for mig, da jeg kunne løbe en tur på fem kilometer. Det var små skridt ad gangen, men jeg fortsatte, og da jeg kunne løbe 12 kilometer, virkede det pludselig ikke så fjernt med et maraton, så jeg begyndte at overveje det mere alvorligt. Jeg havde brug for at sætte mig et mål for at holde fast, og da maratonløbet lå på min fødselsdag, så jeg det som et tegn. Jeg lavede et maratonprogram på Endomondo og begyndte at løbe med på Spartas gratis søndagsløbeture.

Det er for fedt at løbe i en klub. At være aktiv sammen med andre giver et high, som jeg ikke oplever i samme grad, når jeg løber alene.

Min ambition var ikke at løbe er maraton på en bestemt tid, jeg skulle bare i mål, derfor begyndte jeg heller ikke at ændre min kost op til løbet. Jeg lever sundt og er slank, så jeg skulle bare sørge for at få nok mad. Før løbet var jeg nervøs og spændt, og dagen blev en af årets første varme dage, og det blev en modspiller for mig. De første 21 kilometer gik som smurt, men så fik jeg drukket for meget vand og skulle kæmpe med sidestik det sidste stykke.

Det hårdeste var dog den mentale del. Jeg var slet ikke forberedt på, hvor meget jeg skulle forhandle med mit hoved og min krop om at forsætte. Et maraton går imod alt, hvad kroppen har lyst til, så da jeg krydsede målstregen, var det på alle måder både en mental og fysisk succes.

Mit bedste råd til en nybegynderløber er at finde en at løbe med, der er på samme niveau som dig. Ligesom du skal gå forsigtigt frem for at undgå skader. Derudover kan det være godt at melde sig ind i en løbeklub eller for eksempel købe premiumudgaven af en løbeapp, der lægger et program for dig, så du får et skub bagi. Derfra er det bare om at blive ved. Efter en måned med småture, rykker du dig pludselig, og det er så vildt at mærke.

Det giver et kæmpe selvtillidsboost at være i god form. Jo mere, jeg løb, jo nemmere blev det, og det er sådan en fed fornemmelse, når du pludselig er en af dem, der kan løbe. Men det er mere end det. Det er følelsen af, at du kan gøre, hvad du sætter dig for i alle sammenhænge, hvis du fokuserer og lægger kræfterne i det.

I FIT LIVINGS april-nummer, der er på gaden nu, får du et stort tema om løb, som hjælper dig godt i gang som nybegynder, eller gør dig endnu bedre, hvis du allerede er en erfaren løber.

Derudover finder du lækre sunde opskrifter, seje træningsøvelser, guide til de bedste løbesko + meget, meget mere.

Køb abonnement her 

KATHRINE WIDUNOK WICHMAND

28 år.

Står bag bloggen Rockpaperdresses.dk.

Trænede sig på seks måneder op til at løbe Copenhagen Marathon i tiden 4.40. Det var 25 minutter langsommere end hun havde regnet med. Har løbet flere testhalvmaratons med Sparta, Nike og Nordic Race – The Burnout.

Holder pause fra løb lige nu, da hun er i fertilitetsbehandling, men har planer om at løbe et maraton igen.