Proteinrig havregrød med æggehvider.
SPONSORERET indhold

Træt af skyr? Her er 5 proteinrige alternativer

Skyr er langt fra det eneste proteinrige, mættende morgenmadsprodukt på markedet.

Af:: Sara Wilkins Foto: Frk. Skrump Kostklinik
28. aug. 2017 | Sundhed | Fit living

Hvis der skal findes en ukronet morgenmadskonge på hylderne i supermarkedet, må skyren være blandt topkandidaterne.

De seneste år er det fedtfattige og proteinrige surmælksprodukt nemlig blevet fast inventar hos mange danskere, der ynder at starte dagen med en spise, som både mætter og sætter gang i forbrændingen.

- Der er rigtig mange fordele ved at spise skyr til morgenmad. Skyr har et højt indhold af protein og kan derfor stabilisere vores blodsukker. Proteiner er gode, fordi de sætter gang i forbrændingen og giver os mere mæthed for pengene, så vi kan holde længere i løbet af dagen uden konstant at blive sulten, forklarer Alice Apel Hartvig, der er klinisk diætist og medejer af Frk. Skrump Kostklinik.

Det er dog ikke alle former for skyr, der er lige sunde, og man kan med fordel vige udenom dem med højt sukkerindhold eller farvestoffer, siger Alice Apel Hartvig. Hun anbefaler derfor, at man vælger de neutrale af slagsen og selv tilsætter smag i form af for eksempel bær eller honning.

Og så kan skyren godt blive lidt ”træls” i længden, påpeger Alice Apel Hartvig.

- Mange bliver trætte af, at skyren lægger sig i ganen og ligesom bliver dér. Derfor kan man jo med fordel variere med andre proteinrige alternativer, der måske glider lidt lettere ned, siger hun og kommer her med fem bud på en alternativ morgenmad med mange proteiner til dig, der er blevet lidt træt af skyr.