Sommerfødder

Foto: Getty Charlotte Bech giver dig gode råd til, hvordan du kommer dine hævede sommerfødder til livs

Hævede fødder

Drik te, dyrk yoga + andre tips til at undgå hævede sommerfødder

Ikke alene gør det ondt, når fødderne hæver op i varmen, det ser heller ikke pænt ud i et par sandaler. Her får du tips til at komme de hævede fødder til livs.

Sommervarmen kan få fødder og ankler til at hæve op, og det er hverken særligt behageligt eller særligt pænt. Heldigvis kan du gøre meget for at få pæne og slanke fødder.

▶ SVED væsken ud. Sørg for at komme til at svede, så du slipper af med den overskydende væske. Det kan du gøre ved at dyrke motion med moderat til høj intensitet eller ved at drikke meget varme drikke og spise varmt mad med stærke krydderier som chili, peber, paprika, cayenne og hvidløg, f.eks. varme supper. Undgå at indtage kolde eller kølige typer af mad og drikke.
▶ UNDGÅ eller skær ned på dit indtag af salt. Salt binder væsken i kroppen. Det samme gør lakrids, så det bør du også undgå, hvis du bøvler med fødder og ankler, der hæver op i varmen.
▶ SPIS søde, solmodne og saftige frugter som mango, bær, druer og pærer.
▶ LIG med benene opad i 5-10 minutter et par gange om dagen. Du kan ligge med benene opad en mur eller en væg, eller du kan lægge dem op på en stol.
▶ GÅ til yoga og helst den klassiske langsomme, blide og uanstrengte yoga, som du kan lære via transcendental meditation.
▶ LAV venepumpeøvelser dagen igennem, f.eks. vippe med fødderne
▶ SKIFT stilling hyppigt. Skift mellem siddende, stående og gående stilling. Skift mellem forskellige siddestillinger.
▶ DRIK 1-2 kopper varm gyldenriste om formiddagen. Det virker vanddrivende. Fås i Helsekosten, følg anvisningen på pakken.
▶ PLEJ fødderne ved at tage fodbad med fodsalt og give dig selv fodmassage med mandelolie eller duftende lavendelolie.

EKSPERTEN

Charlotte Bech er privatpraktiserende læge og helseekspert. Hun supplerer moderne lægevidenskab med den traditionelle indiske lægekundskab ayurveda og anbefaler derfor, at du først og fremmest følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og bruger hendes råd som supplement.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hudpleje, Skønhed, Sol og Fødder