Sara Bro
Foto: Petra Kleis Sara Bro elsker sin krop for alt det, der er og kan. Også uden en trevl på kroppen.

Sara Bro: ”Mit projekt er ikke at vise, om jeg er tyk eller tynd”

Hvorfor skal det være så vildt at vise sin nøgne krop frem? Det forstår tv- og radiovært Sara Bro ikke. Derfor vil hun gerne slå et slag for, at en krop blot er en krop. Det siger hun i denne måneds FIT LIVING.

Sara Bro ser ikke sig selv som kropsaktivist.

Heller ikke, når hun lægger billeder ud på Instagram, hvor man f.eks. kan skimte hendes bryster gennem blusen. For hende handler det om at inspirere andre kvinder til at vise kroppen frem, som den er – med strækmærker, ar og rekonstruktioner.

Det fortæller hun i denne måneds FIT LIVING.

”Mit projekt er ikke at vise, om jeg er tyk eller tynd. Jeg vil gerne vise, at det er vigtigt, at man finder en eller anden måde at elske sin krop på, også selvom man er ude for ting, som ikke er særligt positive,” siger den 46-årige tv- og radiovært og refererer til de mange operationer, hun har været igennem, siden hun som 27-årig for første gang fik konstateret brystkræft.

Og igen 15 år senere, i 2017, måtte opereres på grund af forstadier til kræft.

”Der er nogle, der skriver til mig, at min krop er for flot at vise frem, og at det er nemt at have det godt med sin krop og turde poste den på Instagram, når den ligner min,” siger Sara Bro.

”Men mine bryster er falske, mine brystvorter er konstrueret og tatoveret, jeg har fået to kejsersnit. Min krop er et patchworktæppe. Jeg er blevet skåret i masser af gange, og derfor er der også kvinder, som skal opereres, der skriver tusind tak til mig, fordi jeg viser, at jeg godt stadig kan elske min krop, selvom den har været udsat for mange operationer.”

Kvinder er mere end én slags

For Sara Bro handler nøgenhed og kropsbilleder på de sociale medier om at være en rollemodel for de kommende generationer. Hun må gå i front, hvis andre også skal turde, lyder det.

”Hvis man ikke kan se andre gøre det, så kan man heller ikke forestille sig, at man selv er i stand til det,” siger hun og fortsætter:

”Der er nogen, der er nødt til at stille sig op og gøre det, sige det og vise det, så andre kan se, at det ER en mulighed at nedbryde fordomme og begrænsninger. Vi som medier skal også tage ansvar for, hvordan vi viser kvinder både i forhold til krop og type. Kvinder er mere end én slags. Hvis vi kun ser kvinder fremstillet på én måde, så kommer mange kvinder til at tro, at det er den eneste måde, man kan være kvinde på.”

Og netop derfor er Sara Bro begyndt at hæve stemmen på Instagram og sige fra overfor, at nøgenhed skulle være ”frækt, forbudt og farligt”. For hvorfor er det egentlig så vildt at have en krop uden tøj på?

”Jeg voksede op med, at kvinder og kvindekroppen så ud på en bestemt måde i magasiner. Og det appellerer slet ikke til mig. Jeg vil gerne udfordres. Jeg synes ikke, at man skal shame tynde eller slanke kroppe eller kroppe med former, men det skal ikke være et fænomen at have en almindelig krop,” siger hun til FIT LIVING.

Læs hele interviewet med Sara Bro i denne måneds FIT LIVINGg, hvor hun også taler om at fri til sin 15 år yngre kæreste og om ikke at lægge under for andres meninger.

Om Sara Bro, 46 år

Tv- og radiovært og lige nu aktuel med radioprogrammet Tværs 

Mor til Fritz på 12 år og Miriam på 9 år

Folovet med 31-årige Lasse Lund

Se, hvad vi ellers skriver om: Kropsidealer, Kroppen, Feminisme og Kropspositivisme