Aftensnack
SPONSORERET indhold

Her er midlet mod aftensnacking

2/3 af dagens kalorier bliver typiskindtaget efter kl. 17. Se her, hvordan du bryder mønstret, og få også to andre sunde tip.

Af: Christina Bølling Foto: Alamy
29. aug. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Drik mælk mod aftensnacking
Har du masser af viljestyrke hele dagen, og tømmer du så køleskabet om aftenen? Det er klassisk, at 2/3 af kalorierne bliver indtaget efter kl. 17, f.eks. i bilen eller toget på vej hjem fra job eller i sofaen om aftenen. Du er ikke alene, og det bedste er, at der findes tre fødevarer, der kan hjælpe dig af med spisetrangen om aftenen: Fisk, parmesan og minimælk. De tre fødevarer indeholder tryptofan, melatonin og omega-3, som virker beroligende.
Kilde: Women’s Health

Et pukka liv
Pukka betyder førsteklasses og fremragende – to ord, jeg håber at kunne hæfte på mine spisevaner. Muligheden er rykket et skridt nærmere med Sebastian Poles nye sundhedsbog ”Et Pukka Liv”, der ligger på mit natbord og inspirerer til at få bedre styr på min vata- og pitta-balance, bl.a. med de rigtige krydderier.
P.S. Ifølge det indiske sundhedssystem ayurveda er vi alle født med en særlig kombination af kropstyperne vata, pitta og kapha. Når de er ude af balance, bliver vi syge og tykke.

”Et Pukka Liv. Din vej til Optimal Sundhed”, Strandberg Publishing, udkommer i september, 299,95 kr.

LÆS OGSÅ på Fitliving.dk: Spis dig supersund

Sæt tempoet op og tab dig
Du har sikkert tænkt på det – behøver jeg at løbe, når jeg nu hader det? Kan jeg ikke bare gå lidt længere og opnå samme effekt? Svaret er desværre nej. Selvfølgelig er det en god ide at gå, hvis du har problemer med knæene eller af andre grunde ikke kan løbe, men hvis det handler om vægt og effektivitet, så nej. Igen. Det fastslår en stor undersøgelse i det videnskabelige tidsskrift Medicine & Science in Sports & Exercise med over 15.000 motionister, der gik og dyrkede hiking, og 30.000 løbere. Deltagerne svarede på en række spørgsmål om vægt, taljemål og ugentlig træningsmængde. Konklusion: Løberne var slankere end dem, der gik som motion, især de ældre løbere havde et markant lavere BMI. Ifølge forskerne er forklaringen løbs effekt på appetitten. Løberne spiste mindre, når de satte sig til bords efter en løbetur, end dem der havde vandret langt med rygsækken. Niveauet af hormonet YY var højere hos løberne og gør det nemmere at styre appetitten.
Kilde: Medicine & Science in Sports & Exercise

LÆS OGSÅ: Sådan lokkes vi til at overspise