Michelle Kristensen
SPONSORERET indhold

Tag røven på din alder

Michelle Kristensen mener, at du kan snyde din krop yngre.

Af: Michelle Kristensen
06. maj. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Hip hurraaa, så blev jeg et år ældre i weekenden! Men ifølge diverse studier bliver min krop kun svagere og svagere for hver dag, der går fra nu af. Utrolig opløftende viden, ikke? Heldigvis kan jeg berolige mig selv med, at både du og jeg kan gøre meget for at tage røven på vores alder. Når man bliver 30 år, topper kroppen, forstået på den måde, at det derfra kun går en vej med muskelstyrke og så videre, og det er ned ad bakke. Din krop nedbrydes altså lidt efter lidt, hvis du vel og mærke ikke gør noget aktivt for at sætte en stopper for det. Du kan nemlig snyde din krop via sund kost og træning.

En morgen for halvandet år siden, hvor jeg var i Go'morgen Danmark, kom der en ældre herre gående op ad trapperne til studiet med en medalje om halsen. Han hed Svend, var 92 år gammel og netop blevet nummer to til danmarksmesterskaberne i vægtløftning. Svend var med andre ord stærk, i god form og beviset på, at hvis man sørger for at bruge kroppen til det, den er designet til, nemlig at røre sig, så kan man bibeholde en sund og stærk krop langt op i alderdommen– og så betyder tallene på dåbsattesten pludselig ikke så meget. Svend trænede flere gange om ugen og kombinerede sin træning med styrketræning, svømning og bordtennis, ligesom han cyklede til alt. Han var enormt inspirerende, og han fik mig til at tænke på, at det her jo burde være hovedårsagen til, at vi får trænet. At vi gerne vil sikre os, at kroppen forbliver frisk og rørig og ikke blot, fordi vi skal forbrænde kalorier. Især styrketræning er vigtigt for os, da det styrker musklerne og nedsætter vores risiko for skader, blandt andet under løb.

Vi kvinder er ikke så gode til at få styrketrænet, da vi mere er cardio bitches – vi går netop op i at forbrænde kalorier, og derfor vælger vi ofte løb som motionsform. Min mission er, at vi kommer dertil, hvor vi dropper at tælle kalorier (vi må stadig godt tale om dem, så vi har en fornemmelse af, hvor meget energi der er i forskellige fødevarer) og i stedet begynder at mærke efter, hvordan vi har det, efter vi har trænet vs. ikke har trænet, og efter vi har spist en bolle med ost og marmelade vs. spist en skål med skyr, frugt og nødder. Det ville give et mere afslappet forhold til mad og træning, og mange ville begynde at fokusere på, hvor skønt det faktisk kan være at træne, og hvordan man kan mærke, at kroppen bliver stærkere og mere modstandsdygtig.

Prøv styrketræningen og den sunde livsstil af, din krop vil takke dig for det, når du bliver ældre!

LÆS OGSÅ: Kom i form på kun 20 minutter!
LÆS OGSÅ: Chris MacDonald: Vi skal blive bedre til at betragte gåture som egentlig motion
LÆS OGSÅ: Prøv Anne Bechs 4 ugers løbeprogram for begyndere