Træningsprogram
SPONSORERET indhold

Flad mave og stramme balder: Fit på 15 minutter

Kniber det med tiden til at træne? Her er et effektivt træningsprogram, du kan træne på sølle 15 minutter.

Af: Sara Jin Smidt Foto: Klaus Rudbæk
08. jan. 2018 | Sundhed | Fit living

Træningsprogram: 30:30

Øvelserne her er bygget op som et super-set. Et set består af to øvelser, som du hver især skal gentage i 30 sekunder. Hold 15 sekunders pause, før du skifter til næste set. Kør 3 runder bestående af 4 super-set. 

PUSH-UPS

PUSH-UPS

1A. PUSH-UPS

TRÆNER: Bryst, skuldre og arme.

SÅDAN GØR DU: Tag udgangspunkt i en plankeposition på strakte arme. Hold skuldrene fremme over hænderne, og spænd godt op i mave og bækken. Det skal føles som om, du spænder imod en mavepuster, imens du squeezer balderne sammen og kipper bækkenet ind under dig selv. Hold spændingen, og bøj i armene, så brystet kommer helt ned og rører gulvet. Pres dig selv tilbage i en plankeposition, og gentag.

MOUNTAIN CLIMBERSMOUNTAIN CLIMBERS

1B. MOUNTAIN CLIMBERS

TRÆNER: Kondition, mave og core.

SÅDAN GØR DU: Tag udgangspunkt i en plankeposition på strakte arme. Hold skuldrene fremme over hænderne, og træk skiftevis knæene op under brystet, uden at du kommer til at stritte med numsen. Bevar spændingen i maven, så du ikke taber lænden og kommer til at hænge i ryggen.

LÆS OGSÅ: 9 øvelser, der giver en lækker og tonet krop

JUMP SQUATSJUMP SQUATS

2A. JUMP SQUATS

TRÆNER: Ben, balder og kondition.

SÅDAN GØR DU: Tag udgangspunkt i en bredstående squatposition med fødderne i skulderbreddes afstand. Hofte og knæ skal være på linje, brystet løftet, hele foden i gulvet og vægten på hælene. Lav et eksplosivt hop op i luften, mens du retter dig op, og strækker armene. Så snart du rammer gulvet, skubber du hoften bagud og kører tilbage i din squatposition, hvorefter du gentager øvelsen.

BOUNCING SQUATS

2B. BOUNCING SQUATS

TRÆNER: Ben og balder

SÅDAN GØR DU: Tag udgangspunkt i en bredstående squatposition med fødderne i skulderbreddes afstand. Hoften og knæ skal være på linje, brystet løftet, hele foden i gulvet og vægten på hælene. Hold fødderne i gulvet og brystet oppe, imens du laver små vippende bevægelser op og ned i hoften, så du bouncer let.

LÆS OGSÅ: Michelle Kristensen: 3 geniale øvelser til faste baller

V-UPS MED STØTTEV-UPS MED STØTTE

3A. V-UPS MED STØTTE

TRÆNER: De lige mavemuskler.

SÅDAN GØR DU: Sæt dig med strakte ben ud langs gulvet, overkroppen lænet tilbage, brystet løftet og hænderne støttende i underlaget bag dig. Løft nu overkrop og ben op til en v-position, og kør herefter tilbage til din udgangsposition. Gentag øvelsen.

PILATES 100PILATES 100

3B. PILATES 100

TRÆNER: Mave, ryg og core.

SÅDAN GØR DU: Sæt dig med strakte ben ud langs gulvet, overkroppen lænet tilbage, brystet løftet og armene strakt ud langs kroppen. Spænd godt op i core og arme, og kør små pumpebevægelser op og ned med armene, imens du holder resten af kroppen i ro.

FROGGERSFROGGERS

4A. FROGGERS

TRÆNER: Kondition.

SÅDAN GØR DU: Tag udgangspunkt i en plankeposition på strakte arme. Lav et eksplosivt spring op i luften, imens du slipper med hænderne, så du lander i en dyb squatposition. Bøj dig forover, sæt hænderne i gulvet, og hop tilbage til i plankepositionen. Gentag øvelsen.

LÆS OGSÅ: Stina Troest: 4 TRX-øvelser til en stærk krop

ROTATING PLANKROTATING PLANK

4B. ROTATING PLANK

TRÆNER: Core og skrå mave.

SÅDAN GØR DU: Tag udgangspunkt i en plankeposition på strakte arme og let afstand mellem fødderne. Lav en flydende roterende bevægelse, så du først fører den ene arm ind under dig selv, og dernæst tilbage så din arm er strakt imod loftet. Kig efter hånden under hele bevægelsen. Skift side, og gentag øvelsen.

Anbefalet til dig