Bodil Jørgensen

Foto: Sara Skytte Bodil Jørgensen har nydt den ekstra tid, der er blevet frigivet under corona-pandemien, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Bodil Jørgensen: ”Jeg må indrømme, at jeg selv nød at trække stikket”

Skuespiller Bodil Jørgensen mener, at corona-tiden har givet plads til noget ganske væsentligt, som hun selv har nydt godt af. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

”Jeg må indrømme, at jeg selv nød at trække stikket.”

Den bogaktuelle skuespiller Bodil Jørgensen har under de sidste mange måneders corona-tid set sig selv genfinde sin mormors gamle ordsprog:

Du må aldrig dyrke din ager, så du glemmer at dyrke din sjæl”, stod der på væggen hjemme hos mormoren. Og netop det med at dyrke sig selv og se indad, mener den folkekære skuespiller, er det positive, der er kommet ud af pandemien.

Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden. 

”Når man ellers tonser derudaf, er det en drøm at kunne sige: Fra i morgen er du bare hjemme med børnene. Jo, der var da også benspænd, men jeg håber, vi begynder at tænke over tiden, som i lang tid har været en mangelvare. For den er vigtig. For de små, for naturen og alt det, vi ikke når at se og opleve i vores ræs,” siger Bodil Jørgensen.

Vente på modne æbler

I det hele taget har Bodil Jørgensen den seneste tid tænkt meget over det med tiden.

Engang var der tid til at bare at se tingene gro, uden at nogen havde travlt med at halse videre, mener hun.

”Jeg tænker også tit på min mormor og morfar. På deres tid kunne man sidde og vente på, at et æble modnedes i deres have. Man ventede på, at jordbærrene blev helt modne, for så smagte de bedst som grød.”

For Bodil Jørgensen har den nyvundne (corona)tid gjort det muligt for hende at skrive en samtalebog med præsten Mikkel Wold. Den hedder ”Gå med fred” og handler om tro og liv.

”Noget af det måtte vi lave på Skype, men vi fik snakket om alt muligt som døden, livsmod og sjælesorg. Mikkel er en klog præst, der kan henvise til skrifter, bøger, Biblen, og jeg byder ind med historier fra mit eget liv,” lyder det fra Bodil Jørgensen i Hendes Verden.

Læs hele interviewet med Bodil Jørgensen i denne uges Hendes Verden, hvor hun også taler om at blive skilt og miste sin første mand, Henrik.

Om Bodil Jørgensen, 59 år

  • Uddannet skuespiller
  • Kendt fra film som bl.a. Idioterne og Hvidsten Gruppen samt fra Badehotellet til satireprogrammet Rytteriet
  • 19. oktober udkom samtalebogen "Gå med fred", som hun har lavet med præsten Mikkel Wold
  • Desuden aktuel i familiejulekalenderen "Julefeber" på DR1 og voksenadventskalenderen "Trines mors jul" på DR2
  • Gift med filmfotograf Morten Søeborg og har tre børn
Se, hvad vi ellers skriver om: Bodil Jørgensen og Corona