Aftenløb

5 tip til aftenløberen

Gå ikke i vandet, når du lige har spist, løb ikke på fuld mave eller før sengetid. Det er dårligt for hormonbalancen og for din søvn. Måske har du hørt det? Måske blæser du på det. Se her, hvordan du øger sundhedskvotienten på din aftenløbetur.

Løber du i mørke? Pas på. Hvis du har læst forskning, der fraråder løb i mørke, så er det næppe bekymring for, om du snubler over en gren i mørket, at du skal stille vækkeuret ukristelig tidligt, allerede inden solen står op eller omvendt, at du måske kommer alt for sent i seng, der er det springende punkt.

Det er din hormonbalance, der har været i fokus, da fysisk aktivitet – herunder natarbejde - på sene tidspunkter, hvor dit biologiske ur er ved at slukke, påvirker din naturlige søvnrytme og desværre også er blevet kædet sammen med øget forekomst af kræft. Det ses bl.a. hos kvinder, der arbejder om natten eller på skiftehold.

Men før du pakker løbegearet væk, så tjek de nyeste amerikanske undersøgelser fra National Sleep Foundation. De siger nemlig go til løbende natteravne, fordi løb åbenbart giver en rigtig god søvnkvalitet. Mere end halvdelen (61 pct.) fortalte, at de stort set aldrig sov godt efter overarbejde, mens dem, der løb en tur, når de havde arbejdet over, sov bedre end gennemsnittet. Af løberne rapporterede 72 pct., at de sov rigtig godt hver nat. Yoga, cykling og styrketræning var også ok.

5 sprint-tips til natteravne

1. Vælg en rute med lys på, tjek f.eks. Søndermarken på frederiksberg.dk, hvis du bor i byen, her er lys-stier

2. Skift rute (så eventuelt mærkelige mennesker ikke kender dine "vaner")

3. Drop musik i ørerne, så du kan høre trafik mv.

4. Undgå store måltider før og efter træning (suppe eller smoothie er bedst for kalorieregnskabet)

5. Husk at drikke rigelig væske før træningen, så du ikke skal op og på toilettet hele natten.

Få 8 x løbetræning og en masse goder for bare 200 kr.! Tilmelding inden 27. marts i seks byer. Læs mere her