Hvordan får man en kæreste? Jeg har fået de bedste datingtips fra den veninde, ”der altid er i et forhold”
Foto: Privat "Hvordan kan det være, at du ALTID har en kæreste?". Det har journalist Emma Kleist spurgt sin veninde om.

Hvordan får man en kæreste? Jeg har fået de bedste datingtips fra den veninde, ”der altid er i et forhold”

Mange af os kender hende: Kvinden, der altid har en kæreste. Men hvad er hemmeligheden bag en høj succesrate på datingmarkedet? Det har journalist Emma Kleist spurgt sin parforholdskender af en veninde om for at få de bedste råd til at finde og holde på en mand.

Hun når knap at mærke hjertesorgerne, før hun finder en ny, og den første, hun matcher med på Tinder, viser sig at være hendes næste store kærlighed.

Vi kender alle sammen den veninde, der ALTID er i et forhold.

Min veninde Amalie er en af dem, og hun har i alt haft fire kærester. Nogle forhold har været lange, andre har været lidt kortere, men det allerkorteste forhold, hun har haft, har været dét med hendes singleperiode. I de fem år, jeg har kendt hende, har hun ikke været single i mere end en måned ad gangen, og alle de dates, hun har været på, er blevet konverteret til parforhold.

Læs også: Gert Martin Hald: Det har jeg lært som ekspert i Gift ved første blik

Men hvorfor er der nogle kvinder, der så let som ingenting hopper fra det ene forhold til det næste, mens vi andre får krampe i Tinder-tommelfingeren i jagten på bare én mand, der er værd at tage på date med?

Det har jeg spurgt Amalie om.

For selvom jeg også selv har haft kærester, og med garanti har mere datingerfaring end Amalie, så må hun vide noget, som jeg ikke ved.

Hun er selvfølgelig hverken psykolog eller parterapeut, og kan kun tale ud fra egen erfaring, men alligevel har jeg ofte oplevet, at hendes tips har været værd at lytte til.

Derfor tog vi en hel aften, hvor vi sendte Amalies kæreste hjem til nogle venner, satte os ned med en kop kaffe og snakkede om mænd og parforhold: Helt fra det første møde til hvordan man ’lukker aftalen’ og går fra dating til at være seriøse kærester.

Med kage og kaffe på bordet, kastede vi os ud i en lang aften i kærlighedssnakkens navn. På billedet: Emma (TV) og Amalie (TH) (foto: privat).

Her er Amalies bedste tips:

1. Det er dejligt at have en kæreste – men du er ikke mere bundet, end at I kan slå op igen

- Mange har det med at lægge alt for meget i det med at ”binde sig”. De tænker ”er det dumt, at jeg binder mig?” eller ”er det overhovedet ham, jeg vil være sammen med?”, men du behøver ikke at overtænke det så meget. Det er dejligt at have en kæreste, så man skal bare nyde det. Og altså - hvis det ikke går, kan man jo godt slå op igen.

Men er risikoen så ikke, at man går halvhjertet ind i et forhold?

- Nej da – man går jo netop helhjertet ind i det, fordi man slipper frygten for at give sig hen til nogen. Man finder ro i at være i et parforhold. Og roen kan godt komme fra, at man tænker: ”Går det galt, så ender vi jo nok alligevel hver for sig.” Men generelt skal man jo helst ikke tænke på den slags, når man er nyforelsket.

2. Du bliver ikke forelsket på første date

- Nogle forventer, at de føler noget efter at have været på date i to timer. Men jeg tror, at det er de færreste, der rent faktisk gør det. For man kender jo ikke hinanden. Prøv at overveje, hvor godt han overhovedet kan lære dig at kende efter første date. Hvor meget ved han egentlig om, hvem du er, hvad du tænker, og hvordan dit liv ser ud? Det er formentlig ikke særlig meget. På samme måde kan du heller ikke forvente, at du kender ham efter en enkelt date.

Men hvordan finder man så ud af, om han er værd at samle på?

- Det tager tid, og det hjælper selvfølgelig, hvis du har et godt øje til ham. Men du finder i hvert fald ikke ud af det ved at spørge ind til børn eller fremtid på første date. That’s a don’t! I er der for at lære hinanden at kende – ikke for at planlægge en fremtid sammen. Jeg spørger som regel faktisk ikke så meget, når jeg er på date. Jeg kommenterer og snakker videre på de ting, han siger. Så bliver det mere naturligt i stedet for at minde om et tredjegradsforhør.

Læs også: Stephania Potalivo om kærlighed og parforhold

3. Lad være med at spørge, om personen vil ses igen – spørg hvad I skal lave, når I ses

- Jeg har tit og ofte sagt til dig og mine andre veninder, at man ikke skal spørge en fyr "har du lyst til at ses?", for så kan det være, at han bare svarer "ja", og så ligger bolden stadig hos dig. Det bliver irriterende og langsommeligt. Hvis I har skrevet sammen i noget tid, kan du godt gå ud fra, at han gerne vil ses. Jeg tror, at man skal være mere specifik og sige "hvad skal vi lave, når vi ses?" eller "hvornår skal vi ses?".

Men hvad gør man så, hvis han svarer noget vagt eller afvisende?

- Man skal altid passe på med at læse for mange signaler ind i beskeder. Vi kvinder har det med at analysere og tænke ”hvorfor skriver han det?” eller ”hvorfor er han så lang tid om at svare?” eller ”det er da en underlig emoji”. Men når du lægger bolden over til ham, skal han nok come around, hvis han gerne vil se dig. Ellers må du acceptere det og lade den ligge.

4. Du skal ikke være hans ven

- Når jeg har haft et godt øje til en fyr, har jeg gjort, hvad jeg kunne for ikke at blive friend-zonet. Det er ret vigtigt, for det er jo ikke en ven, du har lyst til at blive opfattet som.

Hvordan undgår man det?

- Det er et rigtig godt spørgsmål… Jeg tror, du skal være bevidst om din rolle overfor ham. Fx tror jeg ikke, at du skal lægge øre til hans tidligere dates eller andre piger, han har set, for så bliver du let sådan en go-to-veninde, som han snakker pigeproblemer med. Det terræn skal du som regel ikke sondere, hvis du vil være hans kæreste. Til gengæld er det en god idé at være flirtende.

Det har nok altid været en ting, jeg har haft lidt svært ved. Hvordan får man personen til at forstå, at man rent faktisk flirter, og hvornår kommer det bare til at blive for meget?

- Det, der fungerer for mig, er at smile rigtig meget. Selvfølgelig til en vis grænse, men du kommer langt ved at smile dig igennem en date. Og så kan du sende et lille blink med det ene øje.

Virkelig? Jeg har altid syntes, at det virker meget offensivt at blinke…

- Jeg blinker tit. Det er jo ikke sådan noget med åben mund og tungen ude på læberne. Du skal bare sige noget sjovt eller sødt, blinke med det ene øje, og så kigge den anden vej. Det fungerer sgu.

"Det er jo altid svært at snakke om sådan noget, for der er jo ingen endegyldige regler i forhold til kærlighed," siger Amalie (foto: privat).

5. Læg bolden over på den anden, når I skilles efter en date

- Noget andet, jeg har lagt mærke til, der virker for mig, er at være specifik i forhold til, hvornår jeg forventer at høre fra en fyr. Når vi har skiltes, har jeg sagt "du må lige skrive i morgen, hvordan det gik med..." eller ”du må lige skrive i morgen, hvis vi skal finde et tidspunkt at ses”. Det er lidt et sats fra min side, men på den måde får jeg gjort klart, at jeg forventer at høre fra ham.

Hvad så hvis han ikke skriver?

- Det er selvfølgelig rigtig øv, hvis du ikke får svar, men så slipper du for at gå og tænke ”hvad nu hvis”. Så er den ligesom lukket. Ingen tvivl om, at det er fucking nederen, hvis du får et afslag, og det er SÅ træls, hvis han ikke svarer, men så skal du ikke tænke mere over det. Og du kommer stensikkert over det igen, selvom du får et afslag.

Læs også: Iben Maria Zeuthen undersøger Tinder: ”Myten om den forråede mand, der knepper og skrider, er svær at kombinere med de mænd, jeg mødte”

6. Vær ikke bange for at give lidt modspil

- Der er ingen tvivl om, at det handler om at finde en balance i, hvor meget du giver af dig selv i starten af en flirt. For du skal give noget af dig selv, men de fleste kan også godt lide at kæmpe lidt for kærligheden. Jeg ved, hvad der fungerer for mig, og det er selvfølgelig ikke sikkert, at det fungerer for alle andre.

Hvad fungerer så for dig?

- Man skal turde kigge dem i øjnene – og så skal man også turde vende kinden til, hvis de prøver at kysse én, og du tænker "ikke endnu - det må du lige kæmpe lidt mere for".

- Personligt kan jeg godt lide at flirte på et dansegulv. Det er 'my time to shine', for der kan jeg give ret meget af mig selv, men jeg kan også hurtigt smutte videre eller kigge et andet sted hen. Det handler overhovedet ikke om, at man skal spille kostbar eller prøve at gøre personen jaloux. Jeg giver bare ikke alt af mig selv med det samme, og det har indtil videre ikke givet bagslag.

7. Lad være med at spørge om I er kærester – det bliver I bare

Hvordan finder man ud af, om man er kærester?

- Det finder man ikke ud af. Det er man bare.

- Der er mange, der ødelægger det for sig selv, når de begynder at skulle tage en ’parforholdssnak’ om, ”hvad er vi nu” og ”hvornår bliver vi hvad?”. Jeg har mere gået 'with the flow' og regnet med, at vi efter en vis periode er kærester. Hvis han har mødt mine forældre og venner et par gange, så går jeg som regel ud fra, at det er ham og mig.

Har du så aldrig selv haft en ’parforholdssnak’?

- Jo. Og det er det dummeste, jeg nogensinde har gjort. Det var med en ekskæreste, hvor jeg spurgte, om han ville være min kæreste, og bagefter tænkte jeg "hvorfor lod jeg det ikke ske i sit eget tempo?". For hvis du spørger ham, og du får et ”måske” eller ”det ved jeg ikke rigtig” eller ”det kan godt være”, så kan det komme til at fylde i dit hoved i rigtig lang tid. Jeg vidste dengang, at han godt kunne lide mig, men han havde brug for lidt mere tid til at se det an.

Men hvad hvis man alligevel gerne vil være sikker på, at det er dét, man er?

- Med min nuværende kæreste begyndte jeg bare at kalde ham det. Første gang, jeg sagde det, kiggede han lidt sjovt på mig, men så trak jeg bare på skuldrene og sagde: ”Altså, det er jo det, vi er”. Derefter smilede han, sagde okay, og noterede sig vores årsdag. Meget simpelt. Han skal nok sige til, hvis han ikke tænker, at I er kærester – og hvis han ikke synes, I er det, så er der nok noget, I skal snakke om, for så er I tydeligvis ikke det samme sted. Og her kan en snak selvfølgelig være en god idé. Men min oplevelse er faktisk, at mange mænd godt kan lide, at en kvinde er ret sikker i forhold til, ”hvad er jeg for dig”. Dermed ikke sagt, at man skal tvinge noget ned over hovedet på dem.

Om min veninde Amalie…

  • Amalie er 23 år og bor i København.
  • Hun har haft fire kærester på ni år og har kun haft korte perioder som single.
  • Amalie er ikke ekspert i parforhold og taler kun ud fra egen og veninders erfaring.
  • De fleste af hendes kærester har hun kendt fra skole eller studietiden, inden de begyndte at date, men en enkelt mødte hun igennem Tinder.
  • Amalie har en kæreste nu, som hun bor sammen med.
Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme, Kærlighed, Parforhold, Dating og Forelskelse