Restaurant Mest
SPONSORERET indhold

Madredaktøren anmelder Restaurant Mest

ALT for damernes madredaktør har været et smut i Aalborg, hvor hun besøgte Restaurant Mest, hvilket var en blandet oplevelse.

Af: Mette Mølbak
13. jul. 2012 | Livsstil | ALT for damerne


Heldigvis er der godt gang i gastronomien rundt omkring i landet, og efter jeg havde læst de gode anmeldelser af Restaurant MEST i Aalborg, skulle jeg helt klart forbi med manden, da jeg var i nærområdet. MEST er en klassisk frank bistro og havde denne dag også limfjordshummer og hvide asparges på kortet. Jeg valgte det sidste. Efter min mening kræver en så delikat råvare som hvide asparges ikke det store tilbehør. Men her var de udover pocheret æg pakket ind i en citron-confit og så var der toppet med cashewnødder. Skulle der være nødder, ville jeg have foretrukket hasselnødder, for ligesom at holde os til det danske, og de mange smagsindtryk gjorde ikke noget godt for rettens egentlige hovedingrediens: aspargesen. Min mand gik klassikeren og tog foie gras'en. Her var der mere styr på tilbehøret. Det var den samme citron-confit, der blev brugt her som til aspargesen, men her  passede den bedre som modvægt til den fede andelever. Vi er begge fan af retten steak tatar, men restaurant Mest' udgave kommer ikke på hitlisten. Serveringen så nærmest komisk ud med den krans af salatblade og pomfritter, der lå rundt omkring tataren, som i øvrigt var lidt for våd og saltet. Vi bad om mayonnaise og fik en skål med en masse, der var skilt. Det holder  ikke på en fransk bistro.

Regningen endte på omkring 900 kr for 2x2 retter, to glas vin og 2 øl. Et overkommeligt prisniveau, der dog ikke er så langt fra det københavnske som tjeneren ellers brystede sig af. Hertil skal det bemærkes, at stemningen er virkelig god og betjeningen yderst opmærksom og venlig. Man føler sig velkommen - og hvis køkkenet lige kunne styre deres pyntesyge og læse lidt op på klassikerne, så vil jeg gerne give restaurant Mest en chance til.

 

Asparges med pocheret æg - og lidt for meget pynt.

 

Foie gras i al sin enkelhed. Aftenens mest vellykkede ret.

 

Steak tatar i en servering, der ligner noget fra 80'erne.

Læs også: Spiseoplevelse på toppen