Margrethe Vestager: Min mand og datter er flyttet tilbage til Danmark

Foto: Les Kaner Margrethe Vestager bor til daglig i Bruxelles.

Margrethe Vestager: Min mand og datter er flyttet tilbage til Danmark

Den danske EU-kommissær og hendes mand måtte træffe et vigtigt valg for deres familie, da deres yngste datter ikke var glad.

Margrethe Vestager er på top 100 over verdens vigtigste politikere og lægger i sit job som konkurrencekommissær arm med nogle af verdens allerstørste virksomheder.

Men et job i den liga og med en postadresse i Bruxelles har betydet, at hun ikke bor sammen med sin familie længere. Det fortæller den danske EU-kommissær om i denne uge i et åbenhjertigt interview med ALT for damerne.

LÆS OGSÅ: Margrethe Vestager: Jeg tror på kærlighed ved første blik 

– Mennesker er kernen. Og altid udgangspunktet. Både privat og arbejdsmæssigt. Og det at være noget. Både i kraft af sig selv, men også i forhold til andre mennesker. Uden mennesker er der ikke noget, der giver mening i mit liv. Det er lige fra morgenmaden derhjemme med familien og formiddagskaffen med kollegaerne ved kaffestationen på kontoret til alle de mennesker, jeg møder, når jeg er ude og rejse med mit arbejde, forklarer Margrethe Vestager.

Hun blev udnævnt som konkurrencekommissær i EU tilbage i 2014, hvilket betød, at hun måtte flytte til Bruxelles med sin mand og to yngste døtre.

– Jeg arbejder meget, og derfor er mine prioriteter selvfølgelig meget, meget stramme. Familien kommer altid først for mig. Derudover er det de venner, vi har haft i mange år. Og det er ikke fordi, vi ikke har fået nye venner de senere år, men det er fordi, det bare er fantastisk at holde fast i nogle mennesker, som man har kendt i mange år og i mange af livets forskellige situationer. Fra børnene var helt små til der, hvor de er nu. Vi har da også fået en ny omgangskreds i Bruxelles, men den er ikke kæmpestor, for der er ikke så meget tid til det. Og det er svært at lære belgiere at kende. De fleste, vi ser i Bruxelles, er fra det internationale miljø.

"Når børnene ikke er glade, må vi lave om"

Livet væk fra Danmark har ikke været uden afsavn, og derfor har familien været nødt til at finde deres måde at få familielivet til at fungere på.

– I øjeblikket bor min mand og vores yngste datter, Ella, i Danmark. De flyttede hjem, fordi hun syntes, det var træls at være i Bruxelles. Det er sjovt, som børn er forskellige. Vores mellemste datter har aldrig været så glad for noget, som for at være i Bruxelles, og ja, den yngste har sjældent været så træt af noget. Vi ser sådan på det, at når børnene ikke er glade, så må vi lave om, og det er det, vi har gjort ved, at de er flyttet tilbage til Danmark, hvor Ella går i niende klasse. Jeg er ikke hjem¬me i Danmark hver uge, men så kommer Ella og Thomas ned til mig, og det går nok endda. Faktisk tror jeg, at der er mange, der ikke ser deres teenagere så meget, heller ikke selvom de bor under samme tag, lyder det fra den danske toppolitiker.

LÆS HELE INTERVIEWET I DENNE UGES ALT FOR DAMERNE

- Her åbner Margrethe Vestager også op omkring:

  • Hvad der har været hendes største lavpunkt, og hvad der kan give hende tårer i øjnene.
  • Tre råd fra hendes far om god børneopdragelse
  • Og at hun gerne ville opfinde en pille, man kunne tage, så man blev klar over, hvor vidunderlig man er som ung.

Margrethe Vestager fylder 50 år 13. april i år. (Foto: Les Kaner)

MARGRETHE VESTAGER, 50 år

  • Konkurrencekommissær i EU.
  • Politisk leder for Det Radikale Venstre fra 2007 - 2014 og økonomi- og indenrigsminister og vice-statsminister fra 2011- 2014.
  • Uddannet cand.polit. i 1993.
  • Gift med adjunkt Thomas Jensen, som hun har døtrene Maria, 22, Rebecca,19, og Ella, 15, med.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Politik og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg