Marielyst
SPONSORERET indhold

Denne ferieperle har én af Danmarks bedste badestrande

Simone lægger gerne vejen forbi tøj- og interiør-butikken Tante Karla på hovedgaden i Marielyst, når hun er i sommerhus med familien. Og hun elsker, at der altid er kort afstand til en af Danmarks lækreste strande.

Af:: Simone Brandt Hald Foto: Privat
25. jul. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

OBS: Denne artikel er skrevet før coronavirus, og det anbefales derfor at tjekke hjemmesiderne for de enkelte restauranter, butikker mv. for at blive klogere på åbningstider, priser osv. Hold dig i øvrigt løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger.

Derfor skal du holde ferie i Marielyst

Marielyst er en rigtig Familien Danmark-ferieby med strandbutikker, minigolfbaner, grill- og isbarer. Byens aflange badestrand er kåret til Danmarks bedste tre år i træk i 2011-2013 og bugter sig mellem pink hybenroser og høje diger plastret til med siv. De senere år har torvet fået et gevaldigt ansigtsløft med naturlegeplads, udsigtstårn og en træbelagt boardwalk, som forbinder by og strand og holder bykernen bilfri.

Tante Karla

Her skal du shoppe

I mængden af souvenirbutikker, kiosker og isbarer skiller den kombinerede café og tøj- og interiør-butik Tante Karla sig ud i bybilledet. Det er her, den modebevidste sommerhusejer kommer forbi for at finde nye udemøbler i bambus, puder til sofaen og tæpper til de kølige aftener – og for at finde en let tunika til de mange dovne dage på stranden. Det er den lokalt forankrede sanger Lene Siel, der står bag disken, hvorfra hun også serverer flotte skærekager, italiensk is og baristakaffe, som kan indtages i de pelsbeklædte fletstole ved indgangen eller i butikkens lille baggård.

LÆS OGSÅ: Sommer i Danmark? Derfor skal du holde ferie på magiske Møn

Lige ovre på den anden side af gaden lokker Butik Du Mille med florlette strandkjoler, løse bukser og farverige og mønstrede kimonoer i den helt rigtige bohemede stil, som får dig til at se casual lækker ud på ingen tid. Alt er lavet i de blødeste og mest behagelige materialer – perfekt til de lune sommerdage, hvor du alligevel ikke har andre planer end at trisse rundt i haven og hygge på terrassen med gode venner og vin i glasset.

Marielyst torvet

Her får du byens bedste is

Hos Strandvejscafeen på hovedgaden får du gammeldaws isvaffel med hele svineriet. Her serveres klassiske smagsvarianter med lyserød guf og flødebolle. Isbaren drejer sine egne vafler, og vaniljedejen kan duftes helt ude fra kantstenen.

Knuthenborg safaripark

Her finder du underholdning for hele familien

På naboøen Lolland finder du Knuthenborg Safaripark. Her kan ungerne klappe et fritgående æsel, se langhalsede giraffer og betragte parkens sultne ulve fra bilens trygge metalpanser. Smør sandwiches, og find et smukt spot i det grønne, hvor I kan spise.

Her skal du spise

Der er altid stuvende fuldt i Slagter Schous slagterbutik i højsæsonen, så man må pænt trække et nummer og vente på, at det bliver ens tur. Men det er også her, du får Marielysts bedste frokost – hvad enten du tager den med hjem, med på stranden eller spiser i den tilhørende restaurant. Gå efter de store hjemmelavede deller, sprødstegte fiskefileter eller det frisksmurte smørrebrød.

Anbefalet til dig