Mette Blomsterberg
SPONSORERET indhold

Mette Blomsterberg om sit største savn: ”Jeg vil aldrig møde en, der kender mig så godt”

Sommetider savner Mette Blomsterberg sin egen mor så meget, at hun misunder dem, der endnu har glæden. I denne uges Hendes Verden fortæller den succesfulde konditor om, hvordan hendes mor har lært hende at kæmpe, selv når livet ikke er en dans på roser.

Af:: Julie Dorthea Bøge Foto: Sara Skytte
01. apr. 2019 | Livsstil | Hendes Verden

Det er godt og vel ti år siden, at Mette Blomsterberg mistede den person, der har opfostret hende til at være en sej tøs med sår på knæene, som kan tage fat uden at pibe.

Personen, som kender hende ud og ind: Hendes mor.

– Jeg vil aldrig møde en, der kender mig så godt, som min mor gjorde, og jeg kommer aldrig til at møde en, der ved, hvad jeg tænker, inden jeg har sagt noget. Vi var meget tætte. Hun havde et udfordrende liv og knoklede røven ud af bukserne og lærte mig så meget. Blandt andet at livet er svært, men hvis du kæmper for det, kan det godt blive godt.

Det fortæller den ukronede dommer-dronning fra ”Den store bagedyst”, Mette Blomsterberg, i denne uges Hendes Verden.

LÆS OGSÅ: Josephine Park: Jeg synes virkelig, at det er en disciplin at være i et parforhold

I dag ved Mette Blomsterberg derfor, hvor vigtigt det er at værdsætte den tid, man har sammen med dem, man holder af. For livet fordufter så hurtigt, og pludselig kan du ikke længere dele de ting, der går dig på, med din mor.

– Jeg kan blive helt misundelig, når jeg ser nogen sidde på en restaurant og spise med deres mor. Jeg kan endda finde på at gå over til dem og sige: ”Nyd det nu, du ved ikke hvor længe, I har hinanden.” Jeg har stadig tit lyst til at dele ting med min mor. Andre gange har jeg lyst til ikke at skulle forklare, hvordan jeg har det, men bare mærke hendes hånd, der nusser mig på ryggen, uden at hun siger et ord.

LÆS OGSÅ: Lene Beier om sin store kærlighed: "Han var så sød, men jeg havde en anden kæreste"

Både ro og virvar

Det tætte bånd mellem mor og datter skyldtes ikke blot blodet i årerne. Mette Blomsterbergs mor var familiens faste holdepunkt gennem en barndom, der ikke altid var fri for udfordringer.

Da hun var syv år, blev hendes forældre nemlig skilt, og ligesom for så mange andre børn i samme situation, betød det, at hun skulle undvære en forælder.

– Det var sgu ikke sjovt. Men sådan er livet, der er både ro og virvar. Jeg flyttede sammen med min mor og min yngste storebror i en lejlighed, og så bestemte jeg selv, hvornår jeg gik hen og besøgte min far. Da min mor blev alene, var der ingen midler. Hun var økonoma og knoklede for at forsørge os.

Derfor er det også sin mor, Mette Blomsterberg ser op til, når hun i dag reflekterer over forholdet til sine to døtre, Maja og Laura på 16 og 20 år.

– At være mor er det første, der kommer til mig. Jeg mistede selv min mor i en voksen alder, men hold kæft, hvor jeg stadig savner hende. Tænk, at jeg måske også en dag får den plads i hjertet hos mine børn, siger hun.

LÆS OGSÅ: Iben og Signe: "Vi har begge fået nogle kæmpe slag i livet"

Læs hele interviewet med Mette Blomsterberg i denne uges Hendes Verden, der på gaden nu. Her fortæller hun blandt andet om sin kærlighed til manden Henrik, sin lige så store kærlighed til tjeklister og om at være forretningskvinde med stort F.

Anbefalet til dig