Panik-app til Tinder-daten
SPONSORERET indhold

Panik-knap på Tinder skal sikre dig på din date

Den amerikanske udgave af datingappen Tinder indfører nu en panik-knap, som du kan aktivere på din date, hvis du bliver utryg.

Af: Cæcilie Kallehave Jensen Foto: Getty Images
24. jan. 2020 | Livsstil | ALT.dk

En date skulle gerne være hyggelig og rar for begge parter, men det er ikke altid tilfældet. Ind i mellem kan oplevelsen blive ubehagelig, og det kan være svært at komme fra en date, hvor stemningen pludselig ændrer sig. Det har den populære datingapp Tinder taget konsekvensen af nu, og derfor indfører de en panik-knap til deres amerikanske brugere, oplyser de på deres hjemmeside.

- Hver eneste dag er der millioner af vores medlemmer, der stoler på os i forhold til at møde nye mennesker, og derfor har vi lagt store kræfter i at bygge nye innovative sikkerheds-komponenter fra den bedste teknologi, som kan møde behovet hos moderne datere, siger Tinders direktør, Elie Seidman, i pressemeddelelsen på Tinders egen hjemmeside.

Her fremgår det også, at Tinder samarbejder med sikkerhedsappen Noonlight om den nye funktion.

LÆS OGSÅ: Kære mænd på Tinder: Her er 11 ting, I gerne må stoppe med på jeres billeder

I første omgang bliver funktionen kun tilgængelig i USA fra slutningen af januar, men også i Danmark er der eksempler på situationer, hvor en panik-knap kunne være brugbar. Ifølge DR er der nemlig flere eksempler på seksuelle overgreb herhjemme, hvor ofrene har mødt gerningsmanden på internettet. Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet oplyser til DR, at det i 2019 drejede sig om cirka 10 procent ud af de 550 henvendelser, som centret modtog vedrørende seksuelle overgreb.

Sådan fungerer knappen

Der er endnu ingen melding om, hvorvidt panik-knappen kommer til Danmark, men den fungerer sådan her, hvis du er på en date, som ikke går helt som planlagt:

Tinder-brugeren skal aktivere knappen i appen, og herefter skal man indtaste oplysninger om den, man skal mødes med og ikke mindst tidspunktet for daten. Derudover bliver brugerens position fulgt undervejs.

Vælger man at aktivere alarmen i løbet af en date, bliver brugeren bedt om at indtaste en kode i tilfælde af, at der blot var tale om et fejltryk. Hvis man ikke indtaster koden, skal man svare på en SMS, og hvis man ikke svarer på denne, bliver man ringet op.

Selskabet vil derefter kontakte politiet og dele brugerens position og den information, man har indtastet, hvis ikke man svarer på opkaldet eller beder om hjælp. Derudover lover selskabet selvfølgelig, at de ikke sælger brugerernes lokalitetsoplysninger eller bruger dem til markedsføring.

Anbefalet til dig