Ny podcast inviterer dig med til parterapi: ”Det kræver virkelig mod”
SPONSORERET indhold

Ny podcast inviterer dig med til parterapi: ”Det kræver virkelig mod”

Lyt med, når psykolog Frej Prahl hjælper forskellige par med at håndtere problemer i deres parforhold i den nye podcast-serie Parterapi.

Af: Redaktionen Foto: Klaus Rudbæk
23. jan. 2019 | Livsstil | ALT.dk

Er du nysgerrig på, hvordan man som par kan komme omkring udfordringer som sex, børneopdragelse, skilsmisse, drømme eller utroskab?

Så er der god grund til at lytte med til ALT.dk's nye podcast-serie Parterapi, hvor psykolog Frej Prahl hjælper par med at håndtere deres problemer i parterapi. Derudover kan lytterne også afprøve psykologens egne øvelser, der har til formål at styrke parforholdet.

I podcasten møder vi fx det unge og forholdsvis nye par, Johanne og Kristian. De er begge sociale væsener med en stor omgangskreds, som de nyder at mødes med. Kristian ses især med en større gruppe veninder, hvilket Johanne tager sig selv i at blive misundelig over. Men hvordan skal hun håndtere sin jalousi, og hvordan påvirker den forholdet?

Vi møder også Kristine og Mikkel, som er blevet småbørnsforældre med nummer to på vej. Den nye familiedynamik har rykket ved et ellers solidt fundament, og de kan godt frygte, at deres til tider manglende overskud og derved dårlige kommunikation kan resultere i værre ting end skænderier -nemlig skilsmisse.

Det er den slags udfordringer, psykolog Frej Prahl hjælper parrene med at løse i podcasten Parterapi - og det har i den grad været inspirerende, fortæller han.

- Jeg er vildt imponeret over, at parrene ikke bare har inviteret mig, men også resten af Danmark, ind i dette personlige rum. At de tør fortælle om de tabuer og usikkerheder, som rigtig mange danskere kan genkende i deres eget parforhold – uanset om det handler om utroskab, jalousi eller manglende sexlyst. Det kræver virkelig mod. Og jeg er sikker på, at det kan være med til at rykke noget ude i befolkningen hos alle dem, der lytter med, som forhåbentlig vil føle sig mindre alene med deres egne følelser og udfordringer.

Hvad håber du ellers, at folk får ud af at lytte til podcasten?

 - Jeg håber, at lytterne kan lære en masse om dem selv og deres eget parforhold. At de lærer at tage hånd om deres følelser, før følelserne får taget for meget hånd om dem. For det er helt OK at være fyldt op af jalousi eller mangle lysten til sex. Vi skal bare lære at tale åbent og ærligt om det, så det bliver mindre farligt og lettere at håndtere. Det håber og tror jeg på, at Parterapi-podcasten kan være med til at sætte skub i.

Sæson 1 af "Parterapi" er ude allerede nu, og du kan både finde den i iTunes,Spotify og hvor du ellers finder dine podcasts.

Eller du kan lytte lige her på ALT.dk

Rigtig god fornøjelse!

Parterapi er produceret af Hz & Tone. Lyddesign: Mikkel Bøgeskov Andersson. Klip og tilrettelæggelse: Rikke Romme.

Anbefalet til dig