Kopivarer
SPONSORERET indhold

Pas på køb af kopivarer i udlandet

Det kan koste dig en bøde på flere tusind euro og i værste fald fængselsstraf, hvis du køber kopivarer på rejse i Italien. Bryder du lokale regler, når du er på rejse, så risikerer du også straf efter lokale regler, lyder advarslen fra Forbruger Europa og forbrug.dk.

Af:: ALT for damerne
05. jul. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Hvis du skal besøge Italien til sommer, så gør du klogt i at undgå fristelsen til at købe kopier af Gucci-solbriller og Prada-tasker fra gadesælgere og sælgere på stranden.

Køb og salg af kopivare er strengt forbudt i landet, og såvel køber som sælger straffes hård. Det fastslår Forbruger Europas italienske søster kontor.

- I Danmark må du gerne købe og eje kopivarer. Du må bare ikke sælge dem. Men reglerne i Italien er væsentligt skrappere end i Danmark, også selvom begge lande er medlemmer af EU, siger Martine Kiding, leder af Forbruger Europa i Danmark i en pressemeddelelse.

Har du købt kopivarer? Deltag anonymt i vores afstemning her på siden!

Reglerne for køb af kopivare er enkle i Italien. I et nyhedsbrev skriver Forbruger Europas italienske søsterkontor at:

Den, der køber vare, som på grund af kvalitet eller pris indikere at varen er en kopi eller af tvivlsom oprindelse, kan blive straffet.

Vær altid opmærksom på lokale regler
Danske turister skal altid være opmærksomme på, at når de er gæster i andre lande, så kan der gælde skrappere regler på områder, som Danmark har andre regler for.

- Bryder man reglerne i det land, man er gæst i, så bliver man også straffet efter lokale regler, fastslår Martine Kidding.

Hun opfordrer folk til at lade allerede købte kopivarer blive hjemme, hvis de skal på rejse til Italien.

- Hvis du har en kopi af et par Gucci-solbriller på i Italien, så kan det være svært at bevise, at de er købt i Danmark, hvis du står ved siden af en gadesælger, som sælger de samme briller. Det kan godt få dig i problemer, advarer hun.