Se vores top 10 over de bedste julefilm
SPONSORERET indhold

Top 10: Klassiske julefilm du kan se igen og igen

Sæt tid af til at få set eller gense nogle af julens største filmklassikere. Se vores top 10 over de bedste julefilm til dig, når du trænger til at flade ud på sofaen.

Af: Redaktionen Foto: Love Actually / Universal Studios
19. okt. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Husk at gøre plads til hygge mellem gaveindkøb og julefrokoster. Det er vigtigt, hvis du vil undgå stress i højtiden. Sæt tid af til at få set eller genset nogle af julens største filmklassikere. Det er også en oplagt mulighed for at bruge tid med ungerne - og måske endda et trick til at undgå de værste kriser juleaften.

Se, hvilke klassiske julefilm vi har valgt som de 10 bedste lige her.

1# Love Actually

Den måske mest romatiske julekomedie nogensinde. En guirlande af små kærlighedshistorier spinder sig ind i hinanden på kryds og tværs. Alle går rundt og forelsker sig – eller får deres hjerte knust, men det ender alt sammen godt til sidst, det lover vi. Ynglingsscenen må være den, hvor den engelske premiereminister i skikkelse af Hugh Grant danser op og ned ad trapperne og rundt i stuerne i Downing Street 10 for til sidst at opdage, at hans tørre privatsekretær har overværet hele showet. Se klippet her:

2# The Holiday

En vaskeægte jule-chick flick. Amanda (Cameron Diaz) fra Los Angeles opdager, at hendes kæreste har været hende utro med sin 24-årige sekretær og beslutter sig for at rejse væk i julen. På et website finder hun engelske Iris (Kate Winslet), der lige er blevet dumpet, og de to hjerteknuste kvinder belsutter sig for at bytte huse i højtiden. De to krydser Altlanten fra hver sin side, og som det passer sig for en storyline til en en romantisk komedie, går der ikke længe, før de begge møder kærligheden - her kødeliggjort af Jude Law og Jack Black.

3# It’s a Wonderful Life

"Every time a bell rings an angel gets his wings," siger lille Zuzu, mens hun sidder på sin fars arm og peger ivrigt på en lille klokke, der hænger og bimler på juletræet. Hvad hun ikke ved er, at skytsenglen Clarence lige har reddet hendes far (James Stewart) fra at begå selvmord og nu har fået sine vinger som belønning for sin gerning. Det må da tø selv det koldeste julehjerte op. "It's a Wonderful Life" er en smuk film om at sætte pris på livet.

4# Fars Fede Juleferie

Det bliver ikke jul uden et skærmbesøg af evigt uheldige Clark Griswold (Chevy Chase) og hans tålmodige familie. Allertiders favoritscene er den, hvor han traditionen tro har dekoreret huset med 25.000 elpærer. Den får du lige her:

5# Alene Hjemme

Filmen om 8-årige Kevin Maccallister (Macaulay Culkin), der bliver glemt derhjemme i juleferien, mens hans utålelige familier rejser til Paris, bliver ved med at underholde. To indbrudstyve forsøger at bryde ind, men Kevin forsøger med Storm P'ske opfindelser at skræmme dem væk. Selvom der både er lavet en to'er, en tre'er, en fire'r og en fem'er, så holder vi på, at den første er den bedste.

6# The Nightmare Before Christmas

Tim Burtons dukkefilmsklassiker vækker både gru og grin. Monstrene, spøgelserne, og hvad der ellers måtte være af morbide indbyggere i Halloween Town, beslutter sig for at overtage julen ført an af græskarkongen, Jack Skellington. Det plejer at være dem, der sørger for at sprede uhygge til Halloween, men det er gået hen og blevet rutine. Derfor synes Jack, at det må være hans tur til at bytte rolle med Julemanden.

7# Tror du på Julemanden

Når man ved et uheld kommer til at slå julemanden ihjel, må man tage sit ansvar på sig og selv iføre sig dragten. Det gør familiefaderen Scott Calvin (Tim Allen), selv om han ikke helt selv tror på det der med julemanden.

8# Bossen og bumsen

En højtstående forretningsmand (Dan Aykroyd) og en hjemløs (Eddie Murphy) bliver, uden de ved det, en del af et væddemål. Aykroyd bliver beskyldt for en forbrydelse og Murphy bliver ansat i hans sted. "Bossen og bumsen" er en moderne genfortælling af Mark Twains klassiker "Prinsen og tiggeren" tilsat et vognlæs af Eddie Murphys latterkrampende humor. Se bare her:

9# Mickey Mouse: Et Juleeventyr

Disneys version af Dickens klassiker ”Et Juleeventyr” vækker barndomsminder. Onkel Joakim er castet til rollen som den næringe og bitre Ebenezer Scroge, der underbetaler sine ansatte, der ikke har råd til at fejre jul. Julenat får han besøg af sin afdøde forretningspartner, der på grund af sine ugerninger aldrig vil få fred i sin grav. Han fortæller ham, at han vil få besøg af tre ånder den nat, som vil vise ham noget vigtigt.

10# Snemanden

Nogle vil huske denne fortryllende lille film fra lange, utålmodige formiddage foran tv'et, mens gaverne kaldte fra under træet og juleaften lod vente på sig. Viser de den ikke i tv i år, så kan du heldigvis se den her på sitet. Med sirlige blyantstegnigner og melankolske drengestemmer får vi historien om en dreng, der bygger en snemand. På forunderlig vis bliver han levende om natten. En magisk film, der her bliver præsenteret af ingen ringere en David Bowie:

Denne artikel er oprindeligt fra 2017, men er blevet opdateret løbende.

Anbefalet til dig