Ulrikke Falch trækker sig fra pris

Foto: NRK Det kræver ansvar at være en offentlig person, mener Ulrikke Falch.

Ulrikke Falch trækker sig fra pris

SKAM-stjerne trækker sig fra prestigefyldt pris: ”Jeg behøver den ikke for at vide, at det, jeg gør, er vigtigt”

Som offentlig person må du være dit ansvar og din indflydelse utroligt bevidst, siger SKAM-stjernen Ulrikke Falch, der trækker sig fra nomineringen til prestigefyldt, norsk bloggerpris.

Væbnet med dobbelthage, appelsinhud og glimmer har den norske SKAM-skuespiller Ulrikke Falch i årevis forsøgt at lære os, at skønhed kommer indefra.

Og nu har hun taget nye midler i brug for at understrege, at hun altså mener, hvad hun siger.

Onsdag trak den 21-årige skuespiller sig nemlig fra intet mindre end tre nomineringer til det prestigefyldte, norske blogger-show, Vixen Influencer Awards.

- Jeg vil fortsat fremme mine meninger og mit budskab og kommunikere noget, som gør en forskel, og jeg tror, at jeg nok skal klare det uden tandblegning, hårpiller og sminkeprodukter. Jeg trækker mig fra finale-nomineringen til Vixen Influencer Awards. Jeg behøver ikke en pris for at vide, at det, jeg gør, er vigtigt, skriver Ulrikke i et indlæg på NRK’s hjemmeside.

 

Hvert år uddeler det gratis, norske modemagasin Vixen priser til landets bloggere og modepersonligheder under forskellige kategorier.

Ulrikke Falck var nomineret til både ”årets stærke holdning”, ”årets influencer” og ”årets guldpen” ved dette års show.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du følge SKAMs "Vilde" på Instagram

 

Jeg hadede alt ved mig selv

Igennem en stor del af sit liv har den 21-årige skuespiller kæmpet med anoreksi og med at imødekomme bestemte idealer, som hun mener fastsættes af en skønhedsbranche, der lukrerer på kvinders dårlige selvbillede.

En kamp, hun har været særdeles åben omkring, hovedsageligt på sin Instagram-profil, og som førte til, at Ulrikke som blot 15-årig forsøgte at tage sit eget liv. Det fortæller hun i sit indlæg.

- Jeg hadede alt ved mig selv, alt hvad jeg var, og alt hvad jeg ikke var. Jeg var ikke god nok, ikke tynd nok og ikke vigtig nok. Jeg gjorde verden en tjeneste, hvis jeg forsvandt fra den. Jeg var værdiløs og så intet forbedringspotentiale, forklarer hun og fortæller, hvordan hun som 13-årig skød sig selv med hormonet Melanotan, der også er kendt som ”solkuren”, både for at blive tyndere og brunere.

LÆS OGSÅ: Ulrikke Falch og Susanne Kaluza står bag ny post-it-trend på sociale medier

Og det er altså med udgangspunkt i denne kamp mod skønhedsidealer, at Ulrikke Falch nu tager afstand fra det prisuddelingsshow, hun ellers var nomineret i tre kategorier til.  

- Flere, som er nomineret i Vixen Influencer Awards, fremmer et usundt fokus på udseende, et ekstremt forbrug og halvt gennemtænkte budskaber om psykisk velvære og plastikkirurgi. Det er ikke beundringsværdigt, skriver hun.

Hun opfordrer i stedet til, at der i samfundsdebatten bliver givet plads til personligheder, som er sin opgave voksen, og som kan gøre en positiv forskel for unge kvinder.

Se, hvad vi ellers skriver om: SKAM, Kendte og Kultur

610x200_woordy_knap2.jpeg