Mia Wagner om skyld overfor sine børn
SPONSORERET indhold

Mia Wagner: ”Jeg følte en stor skyld, og at jeg havde fejlet som mor”

For iværksætter Mia Wagner var standardbilledet af en familie i mange år bestående af en mand, en kvinde, nogle børn og et hus, og den slags familie forsøgte hun ihærdigt at give sine børn. Senere fyldtes hun dog med stor skyld – for havde den tilgang nu virkelig været den bedste for familien? Sådan fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Af:: Marie-Louise Truelsen og Emma Fjalland Lund Foto: Caroline Abildtrup Bagger
07. sep. 2022 | Børn | ALT for damerne

Mia Wagner var i en periode tynget af skyldfølelsen over, at hun ikke havde gjort det godt nok som mor.

Det fortæller iværksætteren i et stort interview i ALT for damerne.

Mia Wagner startede i sin fars advokatfirma allerede som 13-årig og har i mange år været dybt involveret i familiekoncernen. Men selvom det ikke var en let beslutning, kunne hun i 2020 mærke, at det var på tide, at hun rev sig løs og startede forfra. Hun flyttede med sine to piger fra Viborg til Vedbæk og skulle nu til at genopfinde sig selv – både karrieremæssigt og som familiemenneske, for særligt én følelse fyldte hende.

”Jeg følte – især på det tidspunkt – rigtig meget skyld. Skyld over ikke at have levet op til de forventninger, som min familie havde haft, men især også skyld i forhold til børnene. Efter min skilsmisse havde jeg forsøgt at lave en bonusfamilie med min nye kæreste og hans børn, fordi jeg havde et standardbillede af, at en familie består af en mand, en dame, nogle børn og et hus. Hvis jeg ikke kunne levere den pakke, var jeg simpelthen ikke en ordentlig mor,” fortæller grundlæggeren af Nordic Female Founders, som blandt andet er kendt fra ’Løvernes Hule’.

”Meget sent gik det dog op for mig, at mine børn ikke trivedes i det. Det, at jeg havde taget mine børn igennem min forståelse af ”en rigtig familie” og derefter at skulle flytte dem igen, gjorde, at jeg følte, at jeg havde fejlet som mor. At jeg ikke havde været god nok til at tage deres behov alvorligt. Jeg syntes simpelthen ikke, at jeg havde gjort det godt nok som mor. Jeg havde ikke levet op til mit ansvar.”

Ny start

At flytte på tværs af landet gav en helt ny ro til den lille familie – og den ro gav plads til, at Mia Wagner og familien sammen kunne starte forfra som den stærke trio, de er.

”Det er det bedste, jeg har gjort. Det at acceptere, at vi tre – mine piger og jeg – ER familien, har givet en ro. Det med kun at tage udgangspunkt i vores behov og glemme alle idéer om at skabe ”den rigtige familie”, har været så dejligt,” fortæller Mia Wagner og husker tilbage på en særlig prædiken, som hendes søster har hørt og fortalt hende om.

”Den havde handlet om det her storhedsvanvid – det er mit ord – som vi mennesker har, når vi bilder os ind, at vi skal bære hele verden på vores skuldre. Altså, hvad tror vi, at vi er? At man som menneske føler, at man skal tage SÅ meget ansvar, er simpelthen forkert. Jeg kunne jo godt genkende følelsen af at tage – for meget – ansvar, så jeg tænkte okay, nu prøver jeg at gå med i kirke, for måske er der noget at hente der. Så jeg gik i kirke. Og så græd jeg! Og jeg græder stadigvæk, når jeg går i kirke. Hver gang.”

Læs hele interviewet med Mia Wagner her. Her fortæller hun også meget mere om hendes tætte forhold til tro og kirken, samt hvordan det var at bryde ud af familiekoncernen.

Anbefalet til dig