Barbara Maj Husted Werner
SPONSORERET indhold

Sådan bor kvinden bag Holly Golightly

Barbara Maj Husted Werner bor i Taarbæk med en overflod af farver, kunst og tingeltangel og ikke mindst udsigt til Øresund. Udover hunden Milo, er flydersofaen hjemmets midtpunkt, hvor der er plads til hendes mand Martin Werner, der er filminstruktør, og deres tre børn på 8, 12 og 14 år.

Af:: Pernille Rosenkilde Foto: Mikkel Tjellesen
01. jun. 2018 | Bolig | Eurowoman

Barbara Maj Husted Werner, 41, er indehaver af luksusbutikkerne Holly Golightly og åbner til sommer en ny og stor butik på Borgergade i København.

Bolig


Beskriv jeres hjem?
– Jeg arbejder ikke ud fra en bestemt stil. Vores hjem reflekterer vores personlige smag. Vi interesserer os for kunst, vi elsker at rejse, og det smitter af på vores indretning. Jeg er lidt af en samler, hvilket nok også fremgår. Der skal være noget interessant for øjet.

Butiksejer Barbara Maj Husted Werner er ikke bange for farver og ting. Det store maleri er af Sven Hauptmann, sofaen af Patricia Urquiola og de kantede træstole fundet i Prag. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?
– Der skal ikke så meget til. Så længe min familie er her, og der er en sofa at sidde i, er alt andet luksus.

LÆS OGSÅ: 10 køkkener vi gerne vil flytte ind i lige nu…

Hvad er dit yndlingsrum i huset?
– Lige for tiden er det nok mit nye lille rum ovenpå, som nærmest fungerer som et boudoir. Det er så hyggeligt at sidde deroppe om aftenen og være på samme etage som de børn, jeg lige har puttet.

Hvad bør der være i ethvert hjem?
– En logrende hund og nogle planter.

de geometriske borde af Patricia UrquiolaHunden Milo slænger sig ved de geometriske borde af Patricia Urquiola købt hos CasaShop. Tulipieren på bordet er fra Helle Thygesen. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er din seneste investering til boligen?
– Endnu en lampe fra Helle Thygesen. Vi har købt en del lamper hos hende, men de er også virkelig fine og passer godt ind i vores hjem.

Hvad er det næste, du skal anskaffe dig til boligen?
– En væginstallation med nogle lysende tulipaner fra Soft Baroque fra Etage Projects.

Bordet og stolene er fra Piet Hein EekTrappen har Barbara og Martin selv malet blå og guld. Bordet og stolene er fra Piet Hein Eek, og det store billede af Kaspar Oppen Samuelsen er købt på V1 Gallery. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er dit yndlingsmøbel?
– Vores lange veloursofa fra Svenskt Tenn. Det er så dejligt, at den er stor nok til alle. Spisebordet fra Piet Hein Eek er også højt elsket.

LÆS OGSÅ: Er dette Vedbæks flotteste villa?

Hvad inspirerer dig til din indretning?
– Kunstudstillinger. Humør. Indretning er meget intuitivt for mig og bygger på mavefornemmelse.

spisebord fra Piet Hein EekOm det store spisebord fra Piet Hein Eek står vintagestole og over bordet hænger lampe fra Apparatus købt hos Studio Oliver Gustav. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvor køber du møbler og nips?
– The Apartment, Piet Hein Eek og Helle Thygesen er mine favoritter, og ellers shopper jeg mest på rejser og auktioner.

Hvad kan man med fordel investere i og hvor kan man spare, når man køber ind til sit hjem?
– Invester i din sofa, og spar på dit køkken. Sådan har jeg det i hvert fald.

Loftslampen er af Michael AnastassiadesLoftslampen er af Michael Anastassiades og de store billeder af Peter Bonde, Moshekwa Langa og Coline Marotta. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad er dit forhold til kunst?
– Kunst er rigtig vigtigt for mig. Jeg bruger næsten al min fritid på at se på kunst og rejser gerne flere gange om året for det. Jeg er ikke typen, der sidder og regner ud, hvad det giver mening at investere i. Jeg køber det, jeg synes er flot.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du de rette kunstværker til dit hjem

Du åbner ny butik, hvad skal der ske?
– Du kan efterhånden få alt i København og på nettet. Jeg er nødt til at bevæge mig op på et andet niveau og tilbyde kunderne noget ekstra. Nu lukker jeg mine to butikker og slår dem sammen til én stor butik på 250 m2 på Borgergade, hvor der udover tøj og accessories også skal være plads til møbler, kunst, musik og en kop kaffe. Butikken kommer til at ligge omgivet af et renseri, en kiosk og en butik, der sælger gamle elpærer. Jeg synes, det er en fordel at finde en lokation, der er lidt off the beaten track. Det er nye tider, og det er spændende at udforske et nyt område af byen, som kun er to minutter væk fra resten af butikslivet.

Lysskiltet har Martin fået lavet i PragThis way! Lysskiltet har Martin fået lavet i Prag, og billedet med sommerfuglen er af Troels Carlsen. Foto: Mikkel Tjellesen.

Den nye store Holly Golightly åbner på Borgergade 17b under den københavnske modeuge i starten af august.

Garderobe


Hvad finder man meget af i din garderobe?
– Jeg har en ting for Marni-kjoler og mønstrede kjoler generelt, vintagesager og tasker fra Olympia Le-Tan.

Hvem er din yndlingsdesigner?
– Dries Van Noten! Han har den smukkeste æstetik.

Kjolerne er fra Bettina BakdalKjolerne er fra Bettina Bakdal, Dries Van Noten og vintage. Sengen er fra den Istanbul-baserede designduo Autoban, det quiltede sengetæppe købt hos The Apartment og sengetøjet fra svenske Tekla. Foto: Mikkel Tjellesen.

Hvad skiller du dig aldrig af med?
– Nogle af mine 100 år gamle broderede kimonoer.

Hvor shopper du?
– I min egen butik, Lot#29, Gucci, vintage og når jeg rejser.

Anbefalet til dig