Indretning
SPONSORERET indhold

Line Otkjær Smed blev næsten ved et tilfælde den heldige ejer af sit drømmehus

På en bakketop i Kolding har en lille familie trodset masser af udfordringer og skabt en unik drømmebolig.

Foto: Tia Borgsmidt
11. jun. 2016 | Bolig | BoligLiv

Line kørte ofte forbi det sortmalede hus på toppen af bakken på vej til arbejde og drømte om at købe det. At drømmen skulle blive til virkelighed, havde hun dog aldrig troet.

“Min mand, Claus, kendte ejeren perifert, men man spørger jo ikke bare folk, om man må købe deres hus”, fortæller Line.

Men på en indkøbstur stødte Claus tilfældigt ind i husets ejer, og Claus fortalte, at han og Line ledte efter hus. Kvinden, der var midt i en skilsmisse, foreslog lidt for sjov, om ikke de ville købe hendes. Det, der startede som smalltalk, blev pludselig langt mere seriøst, og Claus og Line tog ud for at se huset, der ikke engang var sat til salg.

“Da jeg trådte ind i huset, blev jeg lykkelig, for det var lige så vidunderligt, som jeg havde forestillet mig. Jeg havde den helt rigtige mavefornemmelse og blev så forelsket, at jeg ikke nåede at tænke en eneste rationel tanke”, griner Line.

Pilrådden drømmebolig

Parterne blev enige, og underskriften blev sat. Men det skulle vise sig, at Line og Claus havde set igennem husets mindre gode sider.

“Træværket var pilråddent, og alt el var som lavet med lukkede øjne. Vi var på et tidspunkt ved at give op og fik tre ejendomsmæglere til at vurdere huset. Den ene mente, at huset var i så dårlig stand, at det skulle sælges som byggegrund”, fortæller Line.

Men parret endte med at holde fast i drømmen og satte alle sejl ind for at få sat det i stand. Det rådne træværk blev udskiftet, og der blev rettet op på strøm og el. Men der ventede flere ubehagelige overraskelser undervejs, for den 80 m2 store kælder viste sig at være så fugtig, at man ikke kunne bruge den til at sove i.

“Pludselig var huset blevet 80 m2 mindre, og vi skulle finde plads til to værelser i stueetagen. Men vi tænkte, at det måtte vi kunne løse ved at tænke kreativt”, fortæller Line.

Hun og Claus indrettede soveværelse i udestuen og satte en væg op i stuen for at skabe et ekstra børneværelse. En løsning, der fungerer godt, og som har gjort det muligt for parret at blive boende i huset.

Skæve linjer og lyse rum

“Det har været en lang rejse for at nå hertil, men det har bestemt været det hele værd. Det føles dejligt frit og luftigt at bo hævet op over alt, og vi nyder det fantastiske lysindfald, huset har, og så har vi nogle vidunderlige naboer. Alt dette vinder over pladsmanglen og minder os om, hvor godt det var, at vi holdt ud og blev boende”, siger Line.

Hun har indrettet huset smukt og enkelt med ganske få farver. “Jeg elsker at samle inspiration i bladene og på Instagram og får altid lyst til at male en væg eller gøre noget vildt. Men det ender maksimalt ud med en enkelt blå pude. Men inderst inde tror jeg, at jeg indretter efter, hvad der passer til det gamle skæve hus. Man kan ikke finde en eneste lige linje i huset, om så ens liv afhang af det. Men det synes jeg kun er charmerende, og derfor skal en masse farver ikke have lov at løbe med opmærksomheden”.

Spisestue.jpgSpiseafdelingen er indrettet med spisebord fra Ilva, stole fra Gubi og en gammel Københavnerlampe, der er sat i stand. Plakaterne er fra republique.dk. Bænken er fra Lines barndomshjem, og standerlampen er designet af Verner Panton.

TIP
Skab hygge og flere siddepladser ved at placere en lille bænk for enden af spisebordet.

Huset.jpgHuset ligger højt placeret og har en flot udsigt over by og skov. Men før familien kunne nyde huset på bakken, skulle hele træfacaden og alle vinduer skiftes.
Plakat.jpgLine er vild med maleriet lavet af Nicolai Franzen. Sofaen er en lædersofa købt for længe siden i Ikea, og sofabordet er fundet i Den Blå Avis. Puderne er fra Aperie og Lucky Boy Sunday, og plaiden er fra Læsø Plaid.

Kontor.jpgI stuen blev der plads til et lille hyggeligt kontorhjørne med et gammelt skrivebord. Kurvene er bl.a. fra Ilva, og billederne er fra Etsy, Famille Summerbelle, Lene Daugaard, Kristina Dam, yeswecancan og  Bygarmi. Det blå billede har Lines søn lavet.

Hoveddoer.jpgHuset har et hyggeligt indgangsparti med en lille overdækket veranda, hvor man kan sidde i læ.

Koekken.jpgNår familien får gæster, kommenterer de altid det hyggelige køkken med åbne hylder. Men Line og Claus har faktisk kun lavet få ændringer ved køkkenet, siden de flyttede ind for 6 år siden, og det står nu forrest i køen til en makeover.

Sovevaerelse.jpgSoveværelset er indrettet i blide toner med lyseblåt sengetæppe fra Broste Copenhagen og alpacapuder fra Aperie. Natbordet er fra Kartell. Det store Circus Hein billede er fra Stilleben, det lille sort-hvide har Line selv malet, og det lille i ramme er fra et af Lines morfars gamle jagtblade.

Tallerkenraekke.jpgLine har selv malet tallerkenrækken til børneværelset og sat plastikdyr på skufferne som sjove greb.

Lampe.jpgSkabet er et Ivar skabsmodul fra Ikea, lampen er fra Bestlite og æskerne fra House Doctor. I billedrammen hænger børnenes fod- og håndaftryk, fra da de var helt små.

Ystol.jpgI den åbne entre står et gammelt karlekammerskab, der er et loppefund. Ved siden af står Wegners Y-stol. Knagerne er fra Muuto.

Stue.jpgStuen blev lige en bid mindre, da parret fik deres anden søn og gerne ville indrette et ekstra børneværelse. Sofaen er en lædersofa købt for længe siden i Ikea. Sofabordet er fundet i Den Blå Avis, og tæppet er et Beni Quarain. Den blå plakat af Mathias Malling Mortensen er fra formatartspace.dk

► SE OGSÅ: Højt til himlen midt i byen
► SE OGSÅ: Sommerbolig: Fra cigarkasse til zen
► SE OGSÅ: Smukt sommerhus: Sommerlys & sand mellem tæerne