Fastelavnsris med blomster
SPONSORERET indhold

En helt anden slags fastelavnsris: Pynt op med farverige blomster

Fyld vaserne med blomstrende fastelavnsris, som du sammensætter af forårsgrene, yndigt flor fra blomsterhandleren – og en lille kat eller kongekrone for at slå stemningen an.

Af:: Bente Halkjær Foto: Tia Borgsmidt
09. feb. 2024 | Bolig | Hjemmet

Yndig kvæde

Lille japankvæde er en dejlig busk med koralrøde blomster, som du kan drive frem nu. De elegante tulipaner er en flot kontrast til japankvædens blomster. Lad gerne tulipanerne have forskellige længder for at skabe et livligt udtryk.

Fastelavnsris DIY4.jpg

Fastelavnsris

Et smukt og enkelt fastelavnsris får du ved at plukke mirabellegrene i haven og blande dem med forglemmigej fra blomsterhandleren. Brug riset som gave, eller sæt det i en vase i stuen

Fastelavnsris DIY3.jpg

Fold blomsterne

Du kan nemt lave blomsterpynt til dit ris ved at lægge flere lag silkepair oven på hinanden og sy dem sammen med et kryds på midten. Garnenderne lader du blive på bagsiden, så du kan binde blomsten til grenen. Klip silkepapirbunken cirkelformet, og fold derefter ét stykke silkepapir op ad gangen, så der dannes en tæt og fyldig blomst.

Fastelavnsris DIY7.jpg

Kom dem i glas

Du får et nærmest poetisk udtryk, når de forårsfine grene kommer i glas eller under en klar klokke. Her er det grene fra magnolia og fersken, der spreder blomsterglæde til fastelavn.

Fastelavnsris DIY9.jpg

Læs også

Bristefærdig

Blodblomme er et smukt træ med de fineste lyserøde blomster i foråret og senere flot mørkt løv.Blomsterne kan du drive frem nu, og det ser flot ud med franske anemoner mellem grenene. Understreg fastelavnsstemningen ved at pynte en af grenene med en sød kat i matchende farve.

Fastelavnsris DIY1.jpg

Til værtinden

Bind en fin buket til værtinden af grene, du driver frem indenfor.

Fastelavnsris DIY2.jpg

Vaser i flok

Du får et flot resultat, når du sætter flere små vaser sammen på et fad og fylder dem med et miks af blomster og grene med tykke knopper. Suppler gerne med lidt fastelavnspynt. I vaserne her står blodblomme, fersken, levkøj, mirabel, fransk anemone, magnolia, pil og forsytia.

Fastelavnsris DIY8.jpg

Klassikeren

Birkegrene er oplagte, når du skal lave fastelavnsris, og det ser festligt ud, når du pynter grenene med blomster og karameller i silkepapir.

Fastelavnsris DIY6.jpg

Anbefalet til dig