Boligindretning i Brønshøj
Foto: Ditte Capion | Karen-Marie og hendes mand elsker det smukke FDB-bord, Poul M. Volthers C35.
BoligLiv

Lækkert hus med originale og smukke detaljer fra en svunden tid

Mange ville nok have malet fortidens tegn over med hvid maling, men hos Karen Marie Munk har de mørke trævægge og farvede glasvinduer fået lov at blive.

Af Klix Kommunikation 12.jul.2018 Bolig

Karen-Marie Munk og hendes mand, Louis, havde i noget tid ledt efter et nyt sted at bo og havde kigget på et hus i Brønshøj, som de var glade for, men de blev alligevel ved med at lede videre. Efter et halvt år dukkede huset op igen, og parret blev overbevist. Det måtte alligevel være et tegn, når huset stadig stod til salg. De har nu boet her sammen med deres to drenge i halvandet år, og de er så glade for deres hjem, som er fyldt med detaljer fra en svunden tid. – Den tidligere ejer, en dame på 94 år, har virkelig passet godt på huset. Hun har selv haft en god idé om, hvad der passede ind i disse rammer og har eksempelvis i 1960’erne lagt et nyt gulv, som man ikke ser ret mange andre steder. Hun har også revet en væg ned mellem stuen og spisestuen og har sørget for, at huset generelt står rigtig fint, i forhold til at det blev bygget i 1944 som et tilskudshus – en type huse, man fik penge fra kommunen til at bygge dengang under 2. verdenskrig, fortæller Karen-Marie.

OM

HVEM: Karen-Marie Munk Kristensen, 33 år, hendes mand og deres to drenge på 5 og 3 år.

HVAD: Hus fra 1944 på 91 kvadratmeter plus kælder på 75 kvadratmeter.

HVOR: I Brønshøj

Instagram-inspiration

Karen-Marie elsker at gå på opdagelse efter ny inspiration på Instagram og hun kan bruge timer på at granske de mange boligprofiler, som sælger ud af deres vintage-ting. – Her finder jeg unikke genbrugsvaser, sjov kunst og smuk keramik. Jeg har sågar fået veninder gennem Instagram, fortæller Karen-Marie, der går meget op i, at tingene i hjemmet fortæller en historie. Rammerne med teaktræsvæggen og det ældre køkken er med til at understrege en stil, som parret havde i forvejen. – Vi havde en del teaktræ med os fra vores tidligere lejlighed, så det hele passer så godt. Og selvom det mest er mig, der går op i indretningen herhjemme, så er vi fælles om de store linjer. Vi havde i lang tid ledt efter et nyt spisebord, og her var vi helt enige om at det skulle være Poul M. Volthers smukke FDB-bord fra 1960’erne. Det står så fint i spisestuen, og vi nyder at sidde her alle sammen, fortæller Karen-Marie. Besøg Karen-Marie instagram her

Humor er vigtigt

Eftersom passionen for vintagefund er stor, kan det måske lyde som lidt af en opgave at holde antallet af tingene i hjemmet på et vist niveau. Men det er ikke et problem for Karen- Marie, for hun elsker at skifte ud og har det også bedst, når der ikke er for mange ting i rummet, og tilfældighederne får lov at råde. – Selvfølgelig tænker jeg over, hvordan tingene står, men da jeg eksempelvis støvsugede for noget tid siden, satte jeg vores bøger ind under bordet, og der ligger de altså endnu, for det ser faktisk ret fint ud. Derudover elsker jeg også at lægge forskellige coffee table books frem, så de pynter, og så elsker jeg at komme lidt humor ind i indretningen ved eksempelvis at hænge kunstgenstande på sjove steder. Folk må gerne blive lidt overraskede, når de kommer på besøg, slutter Karen-Marie.

LÆS OGSÅ: Smuk lys loftslejlighed i Oslo

KAREN-MARIES 3 BEDSTE INDRETNINGSTIPS

  1. Dress down i forhold til nips. Det kan lynhurtigt blive for meget.
  2. Indret med ordentlige materialer. Ikea har også gode materialer – men køb nogle få, rigtig gode ting, som bryder det lidt.
  3. Få humor ind i indretningen. En lille genstand, der hænger et mærkeligt sted, eller fjollede tegninger fra børnene.

Henter...