Boligindretning i Brønshøj
SPONSORERET indhold

Lækkert hus med originale og smukke detaljer fra en svunden tid

Mange ville nok have malet fortidens tegn over med hvid maling, men hos Karen Marie Munk har de mørke trævægge og farvede glasvinduer fået lov at blive.

Af:: Klix Kommunikation Foto: Ditte Capion
12. jul. 2018 | Bolig | BoligLiv

Karen-Marie Munk og hendes mand, Louis, havde i noget tid ledt efter et nyt sted at bo og havde kigget på et hus i Brønshøj, som de var glade for, men de blev alligevel ved med at lede videre. Efter et halvt år dukkede huset op igen, og parret blev overbevist. Det måtte alligevel være et tegn, når huset stadig stod til salg. De har nu boet her sammen med deres to drenge i halvandet år, og de er så glade for deres hjem, som er fyldt med detaljer fra en svunden tid. – Den tidligere ejer, en dame på 94 år, har virkelig passet godt på huset. Hun har selv haft en god idé om, hvad der passede ind i disse rammer og har eksempelvis i 1960’erne lagt et nyt gulv, som man ikke ser ret mange andre steder. Hun har også revet en væg ned mellem stuen og spisestuen og har sørget for, at huset generelt står rigtig fint, i forhold til at det blev bygget i 1944 som et tilskudshus – en type huse, man fik penge fra kommunen til at bygge dengang under 2. verdenskrig, fortæller Karen-Marie.

Instagram-inspiration

Karen-Marie elsker at gå på opdagelse efter ny inspiration på Instagram og hun kan bruge timer på at granske de mange boligprofiler, som sælger ud af deres vintage-ting. – Her finder jeg unikke genbrugsvaser, sjov kunst og smuk keramik. Jeg har sågar fået veninder gennem Instagram, fortæller Karen-Marie, der går meget op i, at tingene i hjemmet fortæller en historie. Rammerne med teaktræsvæggen og det ældre køkken er med til at understrege en stil, som parret havde i forvejen. – Vi havde en del teaktræ med os fra vores tidligere lejlighed, så det hele passer så godt. Og selvom det mest er mig, der går op i indretningen herhjemme, så er vi fælles om de store linjer. Vi havde i lang tid ledt efter et nyt spisebord, og her var vi helt enige om at det skulle være Poul M. Volthers smukke FDB-bord fra 1960’erne. Det står så fint i spisestuen, og vi nyder at sidde her alle sammen, fortæller Karen-Marie. Besøg Karen-Marie instagram her

Humor er vigtigt

Eftersom passionen for vintagefund er stor, kan det måske lyde som lidt af en opgave at holde antallet af tingene i hjemmet på et vist niveau. Men det er ikke et problem for Karen- Marie, for hun elsker at skifte ud og har det også bedst, når der ikke er for mange ting i rummet, og tilfældighederne får lov at råde. – Selvfølgelig tænker jeg over, hvordan tingene står, men da jeg eksempelvis støvsugede for noget tid siden, satte jeg vores bøger ind under bordet, og der ligger de altså endnu, for det ser faktisk ret fint ud. Derudover elsker jeg også at lægge forskellige coffee table books frem, så de pynter, og så elsker jeg at komme lidt humor ind i indretningen ved eksempelvis at hænge kunstgenstande på sjove steder. Folk må gerne blive lidt overraskede, når de kommer på besøg, slutter Karen-Marie.

LÆS OGSÅ: Smuk lys loftslejlighed i Oslo

Entre

Det første, man ser, når man træder ind i boligen, er den skønne entré, der sender tankerne tilbage. Over de høje paneler hænger billeder fra blandt andet @klipklip, @clara_hagen og butikcmyk.dk.

Udestuen oser af hygge og familien bruger hjørnet så ofte som muligt i sommerperioden.

Udestuen oser af hygge og familien bruger hjørnet så ofte som muligt i sommerperioden. Bordet er fra Ikea, og skolestolene er fundet på dba.dk. Vinplanten der hænger i loftet har Karen-Marie sat en lyskæde igennem, og det ser fantastisk ud, når mørket sænker sig.

Stilleben

Tjek Karen-Maries Instagram profil på @karenmariemunk

Uden for den lille udestue står en slidt træbænk, oprindeligt fra Ikea.

Uden for den lille udestue står en slidt træbænk, oprindeligt fra Ikea. Puden og tæppet er fra H&M Home.

Meget af det gamle køkken er bevaret, bortset fra, at parret har taget overskabene ned og i stedet tilføjet hvide industrielle fliser.

Meget af det gamle køkken er bevaret, bortset fra, at parret har taget overskabene ned og i stedet tilføjet hvide industrielle fliser. Hylderne er lavet af ophæng fra Silvan og plader fra Ikea.

Parret elsker det smukke FDB-bord, Poul M. Volthers C35. Hertil er sat en fin blanding af stole fra blandt andet Eames og Arne Jacobsen. Over spisebordet hænger en klassisk PH-lampe.

Parret elsker det smukke FDB-bord, Poul M. Volthers C35. Hertil er sat en fin blanding af stole fra blandt andet Eames og Arne Jacobsen. Over spisebordet hænger en klassisk PH-lampe. Skænken er fra Ikea og rullebordet er fundet på dba.dk. Den store kurv med en plante i er også fra Ikea.

Soveværelset er holdt i rolige farver og uden for mange pynteting.

Soveværelset er holdt i rolige farver og uden for mange pynteting. Sengen og lamperne er fra Ikea. Sengetøj, pude, samt det runde tæppe over sengen er fra H&M Home.

På den hvide skænk står et billede fra butikcmyk.dk, hvor Karen-Marie elsker at shoppe.

På den hvide skænk står et billede fra butikcmyk.dk, hvor Karen-Marie elsker at shoppe. Isbjørnen er fundet for mange år siden på dba.dk, og vasen er en vintage Bjørn Wiinblad.

To af Karen-Maries favoritter, en kjole fra H&M og en kappe fra Zara, hænger klar til næste morgen.

To af Karen-Maries favoritter, en kjole fra H&M og en kappe fra Zara, hænger klar til næste morgen.

Skænken har Karen-Marie fundet på dba.dk.

Skænken har Karen-Marie fundet på dba.dk. Parret elsker at lytte til vinyler og pladespilleren fra Hifiklubben er ofte i brug. Krukken og arkitektlampen er begge også fundet på dba.dk, og tæppet i stolen er fra H&M Home

Stuen havde en væg af teaktræ, som parret med det samme faldt for.

Stuen havde en væg af teaktræ, som parret med det samme faldt for. Det smukke træ indrammer stuen på fineste vis og får sofaen fra Sofakompagniet til at træde frem. Bordet er også fra Sofakompagniet, og stolen er en gave fra Karen-Maries svigermor. På væggen hænger et tæppe fra Ferm Living.

Også på børneværelset findes de originale træskabe, som har været i huset i mange år.

Også på børneværelset findes de originale træskabe, som har været i huset i mange år. Her er ét af skabene kreativt indrettet, så man kan træde ind i det. Begge drenge sover i senge fra Ikea i hver sin side af værelset.