Indret med nordisk stil

Foto: Solveig Grøvle Lyse farver og simpel indretning er nøgleordet i den nordiske indretning.

Familien på fire bor på blot 61 kvadratmeter - men det føles bestemt ikke trangt

For Stina Skotnes er det materialerne, teksturerne og den sidste finish, der er afgørende – ikke pladsen. Familien på fire bor på blot 61 kvm og vil hellere smide penge efter en lækker marmorbordplade end et dyrt køkken, som fås lige så godt i Ikea.

Stina

Stina bor på kun 61 kvadratmeter med sin mand og deres to små børn Milla og Mio. Men det føles bestemt ikke trangt, tværtimod er her lyst og lækkert på en måde, så man får lyst til at røre ved tingene: glat marmor, blød organisk uld og træ med patina. Selv Mios gylpeklude matcher i farverne!

Lys stueKøkken og spiseplads er ­samlet i ét rum i den kun 61 kvadratmeter store lejlighed. Sofaen og marmorbordet er fra Ox Design, det lille bord er fra Via Copenhagen, og den rosa puf er fra Bolia. Puderne er fra Bolina og Eskeinterior.no. . Foto: Solveig Grøvle.

– Jeg er nok mere end gennemsnitligt optaget af æstetik, indrømmer Stina.

LÆS OGSÅ: Charlotte og Fredrik bor lige så hyggeligt privat som i det grønne hus: ”Hygge er vores mest ærede koncept”

– Men det vigtigste for mig er, at her skal være enkelt og hyggeligt. Den særlige nordiske hygge med blide farver og naturlige materialer er meget vigtig for mig. Samtidig er jeg glad for den måde, vi langsomt har gjort stedet til et hjem. Vi har ladet tingene ske over tid i stedet for at købe alt på én gang. Vi har heller ikke så mange masseproducerede ting, så vil jeg hellere have lidt, men godt, siger Stina.

Væggene er malet i hvid marmorAlle væggene i lejligheden er malet i nuancen "hvid marmor" fra Flügger. Foto: Solveig Grøvle.

Enkelt og elegant

Lejligheden havde ikke været renoveret i mange år, da familien overtog den, og Stinas mand har arbejdet både dag og nat på at få alt til at spille.

– Vi elsker resultatet, og det har været det hele værd. Vi valgte de enkle og ikke så dyre løsninger til de store ting som f.eks. et køkken fra Ikea, og så brugte vi lidt flere penge på detaljer, som f.eks. bordpladen i marmor, lamperne etc. Fine greb var også en klar prioritet, så på næsten alle skabe og skuffer sidder der smukke messinggreb.

Køkken med marmorbordpladeKøkkenelementerne fra Ikea har fået et gevaldigt løft af marmorbordpladen fra Granitop og de smukke messinggreb fra Superfront. Lamperne er fra Rubn Lighting, og Illum Wikkelsø-gyngestolen er købt brugt. Foto: Solveig Grøvle.

Den enkle, diskrete og næsten asketiske stil med fokus på ordentlige materialer kendetegner ikke bare indretningen, men også Stina selv: En stor strikket sweater over enkle shorts, ingen makeup og håret sat op i en løs knold.

LÆS OGSÅ: Sæt kulør på din bolig

– Det er lige mig! Og det er dejligt at have fundet ind til en stil. Jeg er jo egentlig stylist, men lige nu er jeg hjemme på barsel, og så er det ikke altid, man når så meget, så det her look er perfekt.

Bordpladen i marmor er fra Granitop, og vasen og kanden er fra Eskeinterior.no. Bordpladen i marmor er fra Granitop, og vasen og kanden er fra Eskeinterior.no. Foto: Solveig Grøvle.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interiør, Interview og Design