Royal Copenhagen juleborde
Foto: Royal Copenhagen Se alle de fine juleborde fra Royal Copenhagen her.

Årets smukke juleborde hos Royal Copenhagen

Traditionen tro har Royal Copenhagen igen i år inviteret en lang række markante personer til at dække seks overdådige juleborde i deres Flagship Store på Amager Torv.

Personerne i år tæller blandt andre florist og interiørdesigner Leif Sigersen, kunstnerduo Edition Poshette v. Helene Schjerbeck og Simone Bendix, tekstildesigner Helene Blanche, fleuriste Effi Pingel, kunstsmed Rasmus Andersen og papirkunstner Marianne Eriksen Scott-Hansen.

Ud over deres personlige julebord har hver borddækker som noget helt særligt i år skabt håndlavet, unika julepynt eller juledekorationer, som kan fås i begrænset antal i Royal Copenhagen Flagship Store på Amagertorv 6 i København.

Udstillingen har udviklet sig til en af de mest besøgte udstillinger i Københaven med et besøgstal på mere end 200.000 gæster. Vi kan kun anbefale, at du lægger et smut forbi og ser dem live. Indtil da, kan du tjekke dem her:

Edition Poshette Royal Copenhagen julebordEdition Poshette

”Vi skal plante et frø og lade noget smukt blomstre – ikke mindst i julen, hvor vi skal huske at bruge tid på hinanden, sætte tempoet ned og gøre noget med vores hænder,” mener Simone, der ligesom sin tvillingesøster Helene er påvirket af sin barndoms fortælling om ”Tistu, drengen med de grønne fingre”, skrevet af den franske filosof Maurice Druon. Med sine magiske evner formår drengen at få planter til at vokse hurtigere. Sammen med gartneren Mr. Moustache gør han verden til et smukkere sted, og de planter skønhed – også der, hvor den har svært ved at finde fæste.

Effi Pingel Royal Copenhagen julebordEffi Pingel

 ”Min jul er ikke bundet op på traditioner. Vi har altid rejst meget i min familie, så for mig ser julen ikke ud på en bestemt måde,” fortæller Effi Pingel, der har sluppet sit indre legebarn fri og ladet sit julebord være et univers, der summer af liv, magi og poesi – tilsat lidt humor. Årstiden til trods er der et løfte om forår og en ny begyndelse. Naturen er hentet ind, og grene og blomster lokker Effis håndlavede humlebier, sommerfugle, guldsmede og biller til bordet, hvor der er dækket op til tre. Den unikke fauna består af små håndlavede skulpturer, sirligt lavet af bl.a. silke, perler og pels. Dyrene er på opdagelse blandt bærbesatte grene og opstammede grantræer.

Helene Blanche Royal Copenhagen julebord

Helene Blanche

”Min jul er synonym med kærlighed, varme, taknemmelighed og refleksion. Det er en tid, hvor mine tanker kredser om min svenske farmor, der har været min kunstneriske og æstetiske inspirationskilde, siden jeg var barn,” fortæller Helene Blanche, der tilbragte sine sommer- og juleferier hos sin farmor. Det er hendes barndoms land på Anemonevej, hvor legen blev sat fri og den blomstrende have dannede en poetisk ramme, der har været inspirationen til Helenes juleunivers; et sansemættet telt med en dunkel atmosfære, hvor blikket kan vendes indad, og hvor kærligheden får rum til at række ud.

Leif Sigersen Royal Copenhagen julebord

Leif Sigersen

”Julen er en proces og ikke blot en enkelt aften – det er mere en stemning, der rammer hele højtiden ind,” fortæller Leif om sin jul, der arbejdsmæssigt starter allerede om sommeren, hvor naturen flyder over af planter og inspiration. Det blev også naturen i skikkelse af en grankvist, trukket op af jorden på Læsø, der tændte idéen til Leifs dramatiske og dynamiske julebord, hvor bevægelse og tidens tand bogstavelig talt er omdrejningspunktet.

Marianne Eriksen Royal Copenhagen julebord

Marianne Eriksen Scott-Hansen

”Maden er ikke det centrale i min jul - det er derimod julens budskab: den røde rose, der skyder op midt på det festdækkede bord som et stærkt symbol på kærligheden og frelsen,” forklarer Marianne, der har valgt at byde på et inkluderende og indbydende Agapemåltid omkring sit julebord. Agape refererer til den kristne kirkes bedst kendte fællesmåltid, nemlig nadveren.

Rasmus Andersen Royal Copenhagen julebord

Rasmus Andersen

”Julen betyder ro og refleksion - og højtiden starter lillejuleaften, hvor jeg kan lægge en hektisk måned bag mig og finde ind til en ny rytme og give mig i kast med at færdiggøre en gave til én, jeg holder af,” fortæller Rasmus. Hans jul består af lige dele kaos og tradition – en samklang, der genlyder i hans julebord for Royal Copenhagen, hvor der er dækket op til middag i stearinlysenes gyldne skær.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør, Jul, Borddækning og Julefrokost