Royal Copenhagen julebord af Cecilie Haugaard

Foto: Jeppe Bjørn for Royal Copenhagen Se alle de fine juleborde fra Royal Copenhagen her.

Royal Copenhagen: Se årets juleborde og hvem der har dækket dem

Traditionen tro har Royal Copenhagen igen i år invitereret en række kendte danskere til at dække fem overdådige juleborde i deres Flagship Store. Mød de syv særligt udvalgte ”borddækkere” – og se de flotte borde – her.

Julen er en hjertevarm højtid, der samler os omkring stærke traditioner og fælles værdier.

Nogle traditioner kan ændre sig og nye kan komme til, men den fantastiske følelse af samhørighed såvel som at samles omkring det festlige julebord holder i mange familier ubestridt ved.

Under temaet ”Nye Traditioner” har Royal Copenhagen inviteret syv stærke profiler til at folde deres personlige traditioner og juleeventyr ud i skikkelse af et veldækket julebord. Her hylder de gamle traditioner, som man som familie værner om, men også de nye traditioner, som bliver skabt, når man skal foranstalte sin egen jul, og nye kapitaler dermed skal føjes til den fælles julefortælling.

I år har de inviteret følgende syv danskere til at give deres bud på en traditionsrig borddækning:

 • Nanna Øland Fabricius, sanger, komponist og TV-vært
 • Cecilie Haugaard, influencer, model og TV-vært
 • Parret Nikolaj Stokholm, komiker og TV-vært, og hans kone Isabella Jøhnke Stokholm, influencer og kandidatstuderende
 • Parret Christina Meyer Bengtsson, indehaver af Heartwork Design og kreativ ildsjæl, der beskæftiger sig med interiørdesign, grafisk design og indretning, og hendes mand Claus Meyer, international gastronomisk iværksætter, medejer af Meyers A/S, kogebogsforfatter og virksomhedsejer
 • Lotte Freddie, journalist, forfatter og foredragsholder samt tidligere fotomodel og moderedaktør på Børsen og Berlingske Tidende. Nuværende skribent for ELLE og Fashionforum.

juleborde royal copenhagen (1).png

Foto: Nikolaj Didriksen for Royal Copenhagen

Det er i år 58. gang, at Royal Copenhagen byder indenfor til julebordsudstillingen i deres Flagship Store på Amagertorv. Med udgangspunkt i det berømte porcelæn og temaet er målet hvert år at skabe personlige og gennemførte universer og stemninger – langt udover det sædvanlige.

Se de fem fantastiske borde her:

Nanna Øland Fabricius, sanger, komponist og TV-vært 

For Nanna Øland Fabricius, kendt under kunstnernavnet Oh Land, er julen det ultimative symbol på at komme hjem.

”Det er den ene dag om året, hvor man er sammen med de mennesker, der betyder allermest for en. Den repræsenterer noget hyggeligt og magisk, men først og fremmest noget trygt,” fortæller hun - og de stemninger har hun forsøgt at genskabe i sit juleborddækning.

Centralt placeret på sangerens julebord er en plysset hjort i en snefyldt skovbund, der omkranses af klokker, rødlige toner samt fint silkebånd, der refererer til barndoms- og ungdomsårene i Det Kongelige Teaters Balletskole. Derudover består borddækningen af en blanding af gamle glas, bestik og vintage julepynt, der symboliserer gamle traditioner med hendes egen katolske opvækst og samt nye traditioner med hendes muslimske svigerfamilie. 

Oh Land kommer fra et musikelskende hjem, og derfor skal musikken selvfølgelig også være en del af det store værk. Som bagtæppe til det pyntede bord er et musikstykke, hun selv har komponeret, mens strofer fra første vers af ”Det kimer nu til julefest” er broderet ind i den lyserøde dug. 

”Musikken, magien, lyset og mørket er essensen af min jul,” fortæller hun.

RC Juleborde 2021_Nanna Fabricius Øland_03.jpg

RC Juleborde 2021_Nanna Fabricius Øland_01.jpg

Nanna Øland Fabricius / Oh Land, 36 år

 • Sanger og komponist. Har udgivet fem albums, samt bl.a. komponeret musik til balletten Snedronningen i Tivoli
 • Dommer i X-factor i tre sæsoner.
 • Modtager af Kronprinsparrets Priser samt Ridderkorset.
 • Kæreste med musikeren Adi Zukanovic med hvem, hun har en søn. Har også en søn fra et tidligere forhold.

Cecilie Haugaard, influencer, model og TV-vært

For Cecilie er julen fyldt med traditioner og gåture, og fællesskabet med de mennesker, der betyder mest, er i centrum.

”Vi holder en stor fælles jul med plads til både fest og afslapning, og vi forsøger alle at tage trykket af forventningerne og finde hyggen frem,” siger Cecilie, der også fortæller, at julen i år bliver noget helt særligt, da det er den første jul med hendes og hendes mand, sangeren Christophers, datter, Noelle.

Foruden at være parrets første barn, er hun også familiens første barnebarn, og hun kommer derfor naturligt til at danne centrum for den store fest. Men det franske, som også står Cecilies hjerte nært efter mange ferier og ungdommens studieophold dernede, får også lov til at fylde.

For med den franske Bouche Noelle kage som supplement til den traditionelle danske julemad, antikke franske glas, pressede hvide glasstager, lange transparente gardiner og en lys hørdug, skabes en stemningsfuld blanding mellem nye og gamle traditioner.

RC Juleborde 2021_Cecilie Haugaard_02.jpg

RC Juleborde 2021_Cecilie Haugaard_05.jpg

RC Juleborde 2021_Cecilie Haugaard_04.jpg

Cecilie Haugaard, 31 år

 • Kandidatgrad i psykologi og økonomi fra CBS i København og studieophold i Paris.
 • Influencer, TV-vært samt model, i hvilket virke hun har prydet forsiderne på mange danske magasiner og været ansigtet for internationale brands.
 • Gift med musikeren og sangeren Christopher Nissen med hvem, hun har datteren Noelle.

Parret Nikolaj Stokholm, komiker og TV-vært, og hans kone Isabella Jøhnke Stokholm, influencer og kandidatstuderende

For Stokholm-parret er julen også noget helt specielt, og de gør sig begge umage med at pynte hjemmet op med julepynt arvet fra Nikolajs bedsteforældre samt juletræet med arvestykker og en unik samling af glaskugler, der hvert år får et nyt medlem.

Siden de blev gift, har deres hjem hvert år været familiens samlingspunkt til jul, og med hver sin baggrund har parret sammen skabt deres egne traditioner.

”Vi har begge taget fragmenter med fra vores barndoms jul med traditionel mad og dans om juletræet, men vi har skabt vores helt egen fest, der starter om eftermiddagen med champagne og konfekt og slutter med hotdogs og kolde øl, når børnene er lagt i seng,” fortæller Isabella.

Æstetikken fylder meget på det elegante julebord, som balancerer klassiske og moderne elementer med musselmalet porcelæn, blå glastallerkner, farvestrålende mundblæste vandglas samt krystalglas. Derudover kører et lille trælegetøjstog rundt på det pyntede julebord, både for at glæde festens mindste, men også som et spejl for parrets humoristiske sider.

RC Juleborde 2021_Isabella og Nikolai Stokholm_04.jpg

RC Juleborde 2021_Isabella og Nikolai Stokholm_06.jpg

RC Juleborde 2021_Isabella og Nikolai Stokholm_01.jpg

Nikolaj Stokholm, 31 år

 • Turnerer landet rundt med sit populære onemanshow.
 • Vinder af Årets Komiker 2021 ved Zulu Comedy Galla.
 • Gift med Isabella og far til Osvald, der snart får en lillesøster.

Isabella Stokholm, 27 år

 • Kandidatstuderende og influencer.
 • Gift med Nikolaj Stokholm siden 2016. Sammen har de sønnen Osvald, og der er en lillesøster på vej.

 

Parret Christina Meyer Bengtsson, indehaver af Heartwork Design, og hendes mand Claus Meyer, international gastronomisk iværksætter

Hos familien Meyer er der dækket op til hjerterne, hyggens – og madens – fest.

I deres hjem vises taknemmelighed for både for fortiden og nutiden gennem blandt andet traditionsrigt julepynt, et årligt tilbagevendende – og høj værdsat – krybbespil samt deres nyere tradition med intens krydret julegløgg og mad med mellemøstlige smagsnoter, som er et hit hos hele familien.

”Juletraditionerne er mange og stammer fra både min og Claus’ familie og barndom. Vi elsker gentagelserne og finder hvert år kassen med gammel julepynt frem, men vi har også skabt nye juleritualer, som vores børn har været med til at definere”, fortæller Christina Meyer Bengtsson.

Èn tradition, eller nærmere et sted, har dog en helt særlig betydning for familien, nemlig køkkenet, der er husets centrum, hjerterum og stedet, hvor de stimler sammen til konstant madlavning, stærke fællesskaber og hyggeligt kaos.

Den varme stemning i familiekøkkenet er genskabt på et langt egetræsbord med rød linoleumstop, som Christina selv har designet. Herpå skaber klassiske stel, rustikt hjemmelavet keramik, arvestykker samt franske og amerikanske loppefund en hyggelig samhørigmed med Christinas grafiske prints, der tager afsæt i den musselmalede blomst.

RC Juleborde 2021_Christina og Claus Meyer_04.jpg

RC Juleborde 2021_Christina og Claus Meyer_07.jpg

Christina Meyer Bengtsson, 57 år

 • Uddannet på Royal Danish Academy of Fine Arts.
 • Indehaver af HEARTWORK Design. Kreativ ildsjæl, der designer møbler, lamper, brugskunst. Beskæftiger sig med interiørdesign, grafisk design og indretning. Gift med Claus Meyer og mor til Augusta, Viola, Elvira og Valdemar.

Claus Meyer, 57 år

 • Uddannet Cand.merc. International.
 • Gastronomisk iværksætter, medejer af Meyers A/S, kogebogsforfatter og virksomhedsejer. Har gennem forskning, rådgivning, bøger og foredrag sat Norden på det gastronomiske landkort. Stifter og medstifter en lang række restauranter, bl.a. NOMA.
 • Er aktuel med kogebogen ”Meyers Jul”.
 • Gift med Christina Meyer Bengtsson med hvem, han deler tre døtre.

Lotte Freddie, journalist, forfatter og foredragsholder

For Lotte Freddie var barndomsjulen magisk og fyldt med fest, farver og overraskelser.

Hendes mormor var kongelig balletdanser med en særlig sans for det eventyrlige og ekstravagante, og hun pyntede hvert år op til en overdådig og farverig fest.

”Traditioner er meget vigtige, fordi de binder mennesker sammen, og man har pligt til at give traditionerne videre og skabe et smukt rum for julen,” fortæller Freddie, der ligesom sin mormor, i høj grad nyder at pynte hjemmet op samt invitere venner og familie forbi til julehygge. 

Som en hyldest til sin mormor og barndomstraditionerne, genskaber hun det festlige bord og den stemning, hun husker sin mormor for. Foruden at dække op med Flora Danica, som hendes bedsteforældre var stolte og lykkelige ejere af, anretter hun bordet med gyldent bestik, krystalglas, mørkerøde portvinsglas, rigelige mængder af røde og pink blomster… og så er der selvfølgelig også en stor skål til risengrøden. 

RC Juleborde 2021_Lotte Freddie_04.jpg

RC Juleborde 2021_Lotte Freddie_05.jpg

RC Juleborde 2021_Lotte Freddie_02.jpg

Lotte Tegner Freddie, 86 år

 • Studerede drama og engelsk på Cambridge University.
 • Moderedaktør, journalist, forfatter og foredragsholder. Skribent for ELLE og Fashionforum.
 • Tidligere fotomodel og moderedaktør på dagbladet Børsen og Berlingske Tidende gennem en årrække.
 • Ridder af den franske orden Légion d’honneur.
 • To børn og fire børnebørn.

Her kan du se Royal Copenhagens bordudstilling

Julebordene åbner officielt fredag den 12. november 2021 og kan opleves på 2. sal i på Amagertorv 6, 1160 København K. frem til den 31. december 2021.

Det er i år 58. gang, Royal Copenhagen byder indenfor til julebordsudstillingen, og udstillingen er en af de mest besøgte udstillinger i København med et besøgstal på over 200.000 gæster.

Royal Copenhagen følger myndighedernes retningslinjer og tager alle nødvendige forholdsregler for at sikre alle en tryg og god oplevelse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør, Jul, Borddækning og Julefrokost

610x200_woordy_knap2.jpeg