Nyd efteråret ude

Foto: Kira Brandt

Nyd efteråret ude

Efterårsterrasse: Nyd efteråret ude

EFTERÅR: Vi har besøgt familien Kofoed-Ibsen i deres sommerhus i Hornbæk, hvor der er gjort klar til efterårshygge med masser af puder, tæpper og ild i bålfadet.


Både bænken og terrassen foran huset er designet og bygget af Christian. Bord og taburetter er fra Snowdrops, tæpper fra Au Maison, puder og plaider fra By Nord. Den runde bakke og lanternen i træ er fra Bloomingville.

HVEM: Christina og Christian Kofoed- Ibsen samt deres to drenge.
HVAD: Sommerhus fra 1956 på 67 kvadratmeter med grund på 1300 kvadratmeter.
HVOR: Hornbæk.

Når familien Kofoed-Ibsen pakker bilen og kører til sommerhuset i Hornbæk, glæder de sig til stranden og udelivet i haven uanset årstiden. Selvfølgelig er sommerdagene populære, men familien kører gerne derop både efterår og vinter. ‘For 10 år siden fandt vi sommerhuset nærmest ved et tilfælde hos den lokale ejendomsmægler i Espergærde. Vi tog op til Hornbæk og var solgt på stedet’, siger de begge to.

‘Huset var et dødsbo, og det lignede faktisk en ruin, da vi købte det. Græsset var mindst en meter højt’, siger Christina og fortæller om det store åbne hul, der var gravet ned til kloakken, og køleskabet, der var efterladt midt på græsset. ‘Jeg tror, mange blev skræmt væk, men Christians baggrund som tømrer gjorde, at han kunne overskue projektet, og vi besluttede at købe huset.’ Efter den første weekend, da græsset var slået, hullet dækket til og køleskabet smidt væk, var det et helt andet hus. Træterrassen foran huset blev bygget, to år efter familien overtog huset. De valgte at bygge terrassen af lærketræ, da det får den samme fine grå farve som drivtømmer. ‘Det bedste ved terrassen er, at bænken fungerer rigtigt godt, både når vi har mange gæster, og også hvis man sidder alene og læser med huset som ryglæn og benene på bænken. Og så er det særlig skønt med udhænget, da det føles lidt, som om man sidder i en hule’, siger Christina. Så er det bare at tænde stearinlysene og pakke sig ind i et tæppe, mens bladene daler ned rundt om …


TIP: Stil de levende lys i læ – f.eks. omgivet af brændeknuder – så de ikke blæser ud så let. Du kan sætte lyset fast i glasset med en klat smeltet stearin.


Et nemt rustikt måltid med brød fra bageren serveres ude. Skærebræt og ske er fra det lokale loppemarked.


Ved indgangen til sommerhuset har parret en tavle hængende, som fortæller besøgende, hvor familien opholder sig. Tavlen er fra Bloomingville, hvid fugl fra Madam Stoltz, lædersnor og kridt fra Panduro Hobby.


Langs husets langside har parret designet et meget enkelt udekøkken med gasblus. Køkkenet består af en lang bordplade i metal med indbygget vask. Under bordpladen er der monteret en hylde til opbevaring af gryder, fade, grønsagskasser m.m.


Man kan aldrig have for mange tæpper og plaider, når man bor i Danmark! Plaider fra By Nord og Au Maison.


I forlængelse af udekøkkenet har familien også lavet et udebad, der selvfølgelig mest er attraktivt om sommeren. Vil du selv skabe lignende rustik stil omkring dit udebad, så brug en gren fra skoven som stang til bruseforhænget og en træstub som afsætningsbord til håndklæde, sæbe og lignende. Bruseforhæng og bademåtte fra By Nord. Sæbe på snor fra Bloomingville.


IDE: Strik en kopholder

Strik nemme kopholdere i trikotgarn, så ingen brænder sig på den skoldhede te.
Sådan gør du: Slå 5 m op på p. nr. 8, og strik ret frem og tilbage. Strik, til arb. måler 12 cm, og luk løst af. Sy stykket sammen til en cirkel, og træk det på koppen. Materialerne er fra Panduro Hobby, koppen er fra Kähler Design.


Rundt om bålstedet står træstubbe som siddepladser. Christina har skåret nogle læderstykker til, så de kan bruges som underlag, hvis stubbene er våde at sidde på.

► SE OGSÅ: Fra ruin til stilren terrasse
► SE OGSÅ: 
Et hus designet med have - indenfor!
► SE OGSÅ: Et dansk-fransk drømmehjem

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning