Nyt liv i 70’er huset

Foto: Tia Borgsmidt

"Først var jeg ikke meget for at skulle slæbes med ud at se på et slidt 70’er hus"

Louise Oest Larsen er god til det der med at indrette! Se bare hendes lyse og indbydende hjem, som er et parcelhus fra 70’erne, der oven i købet var i rigtig dårlig stand, da hun og kæresten Frank købte det. I dag fungerer det som moderne bolig for en lille familie på tre.

Planen var egentlig, at Louise og hendes kæreste, Frank, ville finde en lille romantisk patriciervilla i centrum af Køge, hvor begge er opvokset. Men tit følges drømme og økonomi ikke altid ad, og parret endte i stedet med et etplans 70’er-hus i Strøby Egede. Men ved at modernisere huset samt skifte Louises romantiske møbler ud med mere moderne design har parret nu fået et hus, de ikke ville drømme om at bytte med et andet.

– Først var jeg ikke meget for at skulle slæbes med ud at se på et slidt 70’er hus. Jeg er selv vokset op i et hus fra den tid, så jeg har altid drømt om en lille romantisk villa med små sprossevinduer. Men da jeg først stod i huset, blev jeg alligevel draget af de muligheder, det gemte på, fortæller Louise, der var overrasket over, at den hyggelige pejs ikke var nævnt i boligannoncen. For pejsebænken er blevet hendes yndlingssted i huset.

Billig forvandling

Før Louise og Frank kunne føle sig rigtig hjemme i huset, skulle det igennem en istandsættelse. Overalt var der skæve vægge, som en tømrer rettede op. Nogle steder blev loftet også skiftet ud. Køkkenet var fra 90’erne, men kanterne af bøgetræslaminat passede ikke til Louise og Franks smag. I stedet for at sætte et nyt køkken ind valgte parret at give det en hurtig og billig forvandling. Ved blot at fjerne en halvvæg og overskabene samt skifte bordplade, vask og armatur blev køkkenet som nyt.

– Man kommer virkelig langt med hvid maling og nye fliser, fortæller Louise. Hun og Frank var heller ikke begejstret for de tre forskellige slags gulve, der lå i huset, så det var et must at udskifte gulvet. Valget faldt på gulvlaminat, da det skulle passe til parrets budget.

– Jeg var først lidt skeptisk ved tanken om laminatgulve. Men det ser faktisk ret flot ud og er rart at gå på. Og så er gulvene supernemme at gøre rent, hvilket er ret praktisk, da jeg er klodset og altid  spilder, ler Louise.

Sort_vaeg.jpgI køkkenet lagde parret hvide fliser på bordpladen for at give det et nyt look og malede et stykke væg med tavlelak. Louise har tegnet små fine vimpler med kridt på væggen.

Helt forkerte møbler

Louise er heldigvis typen, der elsker at forny sin bolig. Da parret skulle flytte ind i deres nyistandsatte 70’er bolig, passede Louises feminine og lidt romantiske møbler ikke helt ind. Så møblerne kom i Den Blå Avis og blev udskiftet med mere moderne af slagsen.

– Mine møbler var bare helt forkerte i de nye moderne omgivelser. Jeg tror på, at hvis man tilpasser sig rammerne i huset, så bliver alting meget pænere. Frank har efterhånden vænnet sig til at blive sat i gang, når Louise får en ny indretningside. Hans hidtil største projekt har været den store bogreol i stuen, der er bygget af enkle hylder. Spørger man Frank, var det et meget besværligt projekt, der kostede blod, sved og tårer. Men spørger man Louise, er det hjemmets bedste løsning! Se flere af Louises indretningsideer på hendes blog hverdagsmoment.blogspot.dk

Plakat.jpgLouise kan godt lide at stille sine grafiske billeder op ad væggen i stedet for at hænge dem op, selvom hun godt ved, at det er lidt upraktisk med lille Olivia, der kravler rundt.

Stue.jpgLouise på sin yndlingsplads, den opmurede bænk ved siden af pejsen – se side 81. Parret fik sat de tre høje vinduer i for at gøre stuen lysere. Louises gamle feminine møbler er skiftet ud til fordel for mere strømlinede møbler, der passer bedre til huset.

TIP
Høje smalle vinduer slipper lys ind og værner samtidig lidt om privatlivet.

Sofa.jpgSofabordet var udgået i Ikea, men Louise fandt det i Den Blå Avis. Den brune sofa har fået selskab af rosa og sorte puder med grafisk mønster fra bl.a. House Doctor.

Pejs.jpgDen store pejs i stuen var ikke engang med i boligannoncen, men var en af de ting, Louise faldt for, da hun så huset. Dengang var den malet i en lys laksefarve! Siden er den malet hvid ligesom alle vægge i huset. Gulvlampen er fra Ikea.

TIP
Gør som Louise, og indret 70’er huset i hvid, sort og natur med enkelte farvepift for at opdatere stilen.

Hus.jpgParcelhuset set udefra.

Sovevaerelse.jpgSoveværelset er indrettet enkelt med et sortstribet tapet fra Fiona hos Flügger på den ene væg.

Tapet_sovevaerelse.jpgSengebordet er fra Kartell, og lysestagen i kobber er fra DecoVilla på decovilla.bigcartel.com

Flamingo.jpgFlamingoen kom med Louise hjem efter en tur i Fakta. Nu står den som et herligt kulørt indslag i stuen.

Kalender.jpgHvide enkle potter med grønne planter passer flot til husets rammer. Den sjove kalender er fundet på etsy.com

Reol.jpgFrank er oprindeligt uddannet tømrer, så Louise satte ham på opgaven at bygge en stor reol til endevæggen i stuen. Stolene fås hos Paustian, der også har både Kubus-stagen og Kubus-skålen.

TIP
Vælg en reol, der når helt op til loftet, hvis du vil have, at rummet skal virke mere højloftet.

Lysestage.jpgEt lille kunstværk er sat op på væggen med masking tape. Nagel-stagerne er købt brugt på nettet.

Karlekammerskab.jpgOgså Louises gamle skab står i entreen. Hun har malet det sort, så det passer bedre til den moderne indretning. Vaserne er fra Kähler.

Entre.jpgI entreen står et stort gammelt spejl, som var en af de få ting i ældre stil, som Louise ikke ville skille sig af med, da parret flyttede ind. Lyskæden er fra frk.mage.dk

IDE
Sæt en rå lyskæde til de gamle møbler, hvis du vil undgå, at indtrykket bliver for romantisk i stilen.


► SE OGSÅ: Før & efter: 70'er badet fik ny personlighed

► SE OGSÅ: 
Ideer til små hjem: 65 kvadratmeter til to veninder

► SE OGSÅ: Småt men godt: Alt i ét rumHvem og hvor?

Hvem: Louise Oest Larsen, pædagog, Frank Larsen, afdelingsleder i Skadeservice, og Olivia på 1 år.
Hvad: Parcelhus på 150 kvadratmeter.
Hvor: Uden for Køge

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Renovering

610x200_woordy_knap2.jpeg