Indretning
SPONSORERET indhold

Pariser stemning i københavnerlejlighed

Jette bor med sine to teenagebørn i en parisisk drøm af en lejlighed i hjertet af København, indrettet med små historier i alle hjørner.

Foto: VK Stockimage
01. apr. 2016 | Bolig | BoligLiv

Hoveddoer.jpg

Bag den dekorative yderdør gemmer Jette Svanes skønne lejlighed sig.

– Jeg elsker Paris, sådan er det bare, fortæller Jette. Hun og teenagebørnene, Robert og Nanna, bor dog i hjertet af København. De bruger området omkring Nansensgade hver eneste dag, kender de fleste  butiksindehavere og er på fornavn med alle cafeejerne. Pariserstemningen opstår, når de går en tur i gaden. Og døren til Jettes opgang er en tro kopi af en parisisk gadedør, mens lejligheden er indrettet i samme ånd.

– Da jeg gik i gymnasiet, var min store drøm at flytte til Paris, sidde i en vindueskarm og spise croissanter, drikke vin og ryge cigaretter i skumringen. Det har jeg stadig til gode, siger Jette med et smil.

Lille Buddha
Men det er ikke kun Paris, der fascinerer Jette, der også er inspireret af et helt andet verdenshjørne. Da Jette første gang rejste til Indien med sine børn, blev sønnen Robert kaldt for Little Buddha af inderne, for Buddha havde også krøller og lyst hår, da han var på samme alder. Familien endte med at tage både små Buddhaer og den medfølgende livsfilosofi med hjem fra Indien. Stuen domineres af en stor smuk Buddha-statue i keramik, som Jette dog ikke har hentet med hjem fra Indien, da den vejer meget. Derfor flyttes den også kun rundt i lejligheden meget sjældent, og når den endelig gør, bidrager den til mere smuk patina på det rustikke plankegulv.

Glæde i alle rum
Jette flytter planter og bruger og kombinerer alt på nye måder i et langt flow for at skabe glæde i alle rum. Og rundt omkring finder man også små altre. Det gør lejligheden hyggelig med masser af liv og historier overalt. Samtidig indretter Jette sig med personlige ting, som taburetten i køkkenet, der minder Jette om hendes mormor, som sad på stolen foran sit køkkenvindue og holdt øje med, hvad der skete ude på gaden. Jette bliver konstant inspireret af alt, hvad hun ser.

– Jeg lægger mærke til  farvesammensætninger, strukturer og kombinationsmuligheder, siger hun. Næsten dagligt giver nye indtryk hende inspiration til at lave om på noget derhjemme, men soveværelset er fredet lige nu. Jette fortæller med et glimt i øjet, at der gerne skal herske ro, renhed og regelmæssighed i lige netop det rum.

– Her skal jeg kunne ånde, og det er vigtigt, at det sidste, øjnene ser, inden de lukkes, er noget fint.

Spisestue.jpgStilen er gennemført. Lampen er fra Ikea, det rustikke bord er fra House Doctor, og stolene vækker minder fra barndommen, hvor de stod i Jettes bedsteforældres hjem. På den hvidmalede hylde er der billeder af børnene, tegninger og et stort R for sønnen Robert. Det stammer fra Nørrebro Apotek.

Sovevaerelse.jpgI soveværelset hersker der rene linjer på den feminine måde. Det blanke sengetæppe er fra H&M Home. Den grønne plante er hjembragt som et lille skud fra et besøg hos en ven, der har et hus i en dal i  Slovenien.

2 tips fra Jette:
• Elsk, hvad du har, eller smid det ud!
• Sørg for et flow i indretningen. Det skal være let at bevæge sig fra et rum til et andet.

Kommode.jpgDen rustikke kommode er fra et loppemarked, og over den hænger en tegning af Sikker Hansen.

Nips.jpgEt udsnit af Jettes smukke fund, der ligger på kommoden.

På væggen hænger et litografi, som Jette fandt hos en antikvar. Hun kunne ikke stå for det på grund af motiverne af havskildpadderne, der svømmer rundt bag en rude i et rum. Det mindede hende om, da hun i et par år sad bag computeren og tegnede fisk til en opgave for Den Blå Planet.

TIP
Miks tunge mørke møbler med lette hvidmalede for et balanceret udtryk.
Aeske.jpgEn af Jettes fine opstillinger. Skulpturen i baggrunden og det gamle spil i forgrunden er loppefund. Den prikkede skotøjsæske er fra Jettes barndom.
Blaa_seng.jpgDatteren Nanna er dygtig til at finde skatte på loppemarkeder, f.eks. den fine dame på væggen. Natbordslampen er fra et hotel i Gentofte, der skulle skifte alt interiør ud. Sengetøjet er fra Ikea, pudebetrækkene er fra Indien, og natbordet er fra Plint.

Blomster.jpgSkulpturelle frøkapsler står i et blåt glas med facetter for en fin kontrast.

Budda.jpgEn stor Buddha i keramik pryder stuen.

Anbefalet til dig