bungalow indretning

Foto: Anitta Behrendt Kom indenfor i den fine bungalow lidt uden for København.

"Vi er begge glade for genbrug og originale ting, der fortæller en historie"

Sofie og Michael har sagt farvel til Nørrebro og forvandlet en nedslidt bungalow i udkanten af København til deres første (rigtige) fælles hjem. Se hvordan de lader arvegods, kunst, planter og rå materialer indgå i et lunt og levedygtigt miks

Sofie havde lige istandsat sin lille andelslejlighed på Nørrebro, da hun mødte Michael. Lejligheden var lige præcis, som hun ville have den ned til mindste detalje, og hun nød sin lille ego-hule i sin yndlingsbydel.

"Det var måske ikke helt meningen, at Michael skulle blive boende, siger Sofie med et smil. Men det gjorde han, heldigvis, og parret giftede sig sidste sommer i haven til det hus, de siden er flyttet ind i og selv har renoveret. En cykeltur på en varm sommerdag til det hyggelige villakvarter på kanten af Valby og Hvidovre gjorde udslaget."

"Vi tog Christiania-cyklen ud til Hvidovre havn en eftermiddag, og det var som at komme hjem til Langeland, hvor jeg er vokset op. Her er hyggelige villakvarterer men også en diversitet, som minder om den, jeg elsker ved Nørrebro. Her er lidt af det hele, guldbryllupspar og originaler – men også unge mennesker som os, der gerne vil starte en familie", fortæller Sofie, og Michael supplerer;

"Vi ville gerne have en have, hvor vi kan slappe af, når vi kommer hjem fra arbejde. Vi talte også om at købe noget større på Nørrebro, men vi kunne mærke, at vi alligevel ville ende i et hus på et eller andet tidspunkt."

Entre i den fine bungalow
De store rum med godt lysindfald var noget af det, Sofie så muligheder i fra første øjekast. Her er det et kig fra hoveddøren gennem entréen til spisestuen.

Huset er en klassisk bungalow fra 1935. De tidligere ejere havde renoveret med billige materialer og halvdårlige løsninger, men Sofie kunne se mulighederne med det samme.

"Jeg spottede lynhurtigt, at rummene er gode her, store og lyse og med den oprindelige charme i behold. Jeg kunne se, at vi ville kunne få det her et godt sted hen", fortæller Sofie, der havde stor tiltro – og store forventninger – til, hvad Michael kunne ordne.

"Meget handlede om at lave nogle forandringer, som jeg kunne finde ud af. Der var meget trial and error ind imellem", fortæller Michael, der undervejs har lært at være mere ”tidsrealistisk,” og som han siger; 

"Gode ting tager tid."

åben og lys spisestue
Åbent, lyst og hyggeligt. Bungalowen fra 1935 er et udtryk for den tidlige funktionalistiske arkitektur, der stadig fungerer idag. Sofie og Michael har indrettet spisestuen med et spisebord, som Michaels familie har lavet til dem og sorte Y-stole af Hans J. Wegner plus en enkelt stol fra Sibast. Over bordet hænger gamle gadelamper fra København, som er omdannet til pendler

Mere varme, mindre stål

I knap fire måneder gik parret og renoverede, alt imens indretningen langsomt foldede sig ud og faldt på plads.

– Vi ville gerne være tro mod huset her. I min gamle lejlighed havde vi meget af en New Yorker-stil med rå murstensvægge og masser af glas, stål og krom. Her er vi måske gået efter en mere klassisk stil og har lagt vægt på at gøre det hyggeligt. Køkkenet er stadig sort med industrielle detaljer, men her er flere farver og mere plads til at eksperimentere, siger Sofie. Det er Michael godt tilfreds med, for han trives bedst i omgivelser med levende materialer som træ og masser af grønne planter. Det har han fået, og mere til. Stemningsfuldt arvegods, som Sofies mor har givet fra sig, og kunst, som parret har fundet og fået sammen, gør huset til en varm base med lige præcis den hygge, som de begge længtes efter.

– Michael er egentlig imod alt, hvad der er sort eller hvidt, krom og stål. Jeg synes, vi er landet på et godt kompromis, som er opstået, uden at vi har lagt en masse tanker i det. Vi er begge glade for genbrug og originale ting, der fortæller en historie. De nye møbler, vi har købt, er af en kvalitet, som vi kan glæde os over i mange, mange år, forklarer Sofie. Og til spørgsmålet om, hvorvidt det har været enkelt at blive enige om, hvordan deres fælles hjem skal se ud, svarer Sofie med et smil:

– Ja, for det er mig der bestemmer. 

stue med et miks af nyt og gammelt
I stuen har Sofie og Michael indrettet sig i et kulørt miks af nyt og gammelt. Sofaen er fra Bolia, messingbordet fra Ellos og safaristolen er et arvestykke. Tæppe fra Bahne. Lignende puder fås hos Brandts Indoor og Ellos. På væggen hænger fotos sammen med tegninger og kunst, som parret har fået af familie og venner eller fundet sammen.
loppekeramik og messingfund
Et lille udsnit af Sofie og Michaels ting. Loppekeramik og fine messingfund går i dialog med lune tekstiler, naturmaterialer og planter.
Kig fra køkkenet ind til spisestuen, der ligger i åben forbindelse med stuen.
Kig fra køkkenet ind til spisestuen, der ligger i åben forbindelse med stuen.
Lille rullebord i industriel stil.
Sofie er ret vild med patinerede metaller og den industrielle stil, som f.eks. det lille rullebord her. Vase og keramik er loppefund.
Vinterhave med grønne planter og stemning.
 Fra spisestuen kan man gå ud i vinterhaven, som er en lun plads, der er perfekt til foråret og efteråret. Her har parret indrettet en ekstra spiseplads og skabt botanisk have-stemning med masser af grønne planter. Bordet er fra Nova Møbler og Tolix-stolene er loppefund.
Køkkenkrukker og skærebrætter.
Køkkenkrukker fra Le Creuset. Skærebrætterne, som er med til at tilføre en varm tone til køkkenet, er fundet på markeder.
Soveværelse med en blanding af nyt og gammelt.
Sofie og Michael fortsætter stilen fra stuen i soveværelset, der er indrettet med samme forkærlighed for at blande nyt og gammelt. Lignende sengetæppe fås hos Ellos, gulvtæppe og lampe fra Ikea. Lignende væglampe fås hos House Doctor.
badeværelse med fine tekstiler og grønne planter.
Sofie har sans for detaljen og har indrettet badeværelset med fine tekstiler og grønne planter, der giver stemning til rummet.

Tilbehør på badeværelset.

Enkle og smukke elementer på badeværelset.
Elementerne i badeværelset er Michaels mesterværk. Enkelt men smukt og i overensstemmelse med farverne og stemningen i resten af huset. Fliser fra Sten & Flise, badeværelsesmøbel fra Ikea

Hvem & hvor?

  • Hvem: Sofie og Michael Jagert Frederiksen. Sofie, 30, er HR-konsulent og model, og Michael, 31, er fysioterapeut.
  • Hvor: Bungalow fra 1935 i Hvidovre, 176 kvm fordelt på to etager og en have på 800 kvm.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning