Sommer i strandhytten

Foto: Christina Kayser Onsgaard Frederikke Kampmann er indehaver af interiørbutikken Strandgårdbutik i Smørum lidt uden for København.

Et lille, slidt 60'er-træhus er forvandlet til en fin sommerperle

Du kan næsten mærke saltet fra havet og varmen fra solen ved bare at kigge på Frederikke Kampmanns skønne sommerhus i Havnsø – et lille, slidt 60'er-træhus, som hun har forvandlet til en fin sommerperle i sin foretrukne strandstil.

En stille strand med kig til den fredede ø Nekselø og en hyggelig lille havn med loppemarked hver lørdag. En iskiosk og en lille kro. Havnsø er ikke noget storladent og mondænt ferieparadis – nok nærmere en lille perle, der er nem at overse i forbifarten.

Men Frederikke Kampmann havde øjnene åbne, da hun og hendes mand, Ole, kom en tur forbi her i Nekselø-bugten. De ledte efter et sted med et stille sommertempo, som de kunne slippe væk til fra lejligheden på Frederiksberg. Sommerhuset fandt de ikke i første omgang, men i stedet en byggegrund 60 meter fra vandet. Så langt så godt. Indtil Frederikke en dag opdagede, at det lille træhus på den anden siden af vejen var kommet til salg. Så hun ringede ejendomsmægleren op, gav et flabet lavt bud – og fik det!

LÆS OGSÅ: Nicola Kragh Riis: Jeg græd af glæde, da sommerhuset blev vores

– Min mand Ole er fra Fyn, så han tog det heldigvis meget roligt. Husene hernede ved vandet er næsten aldrig til salg, så vi har gjort et kup. Og så elsker vi Havnsø – når man har været her et døgn, føles det som en uge, og vi glemmer fuldstændigt, at der også er et liv i byen, fortæller Frederikke.

Hvad der skal ske med byggegrunden overfor har parret ikke besluttet endnu, så Frederikke har lagt sine kræfter i at shine det ældre sommerhus op både indvendigt og udvendigt. Det første, parret gjorde, var at male det blå og røde træhus sort.

– Jeg vågnede op en morgen, og så havde Ole allerede malet halvdelen af huset! Det var en dejlig overraskelse, fortæller Frederikke, der til gengæld har klædt de indvendige vægge og gulve på i nuancer i hvidt og gråt. Det giver en lys bund for den sommerlige strandstemning, der kendetegner stilen i huset. Ud over, at Frederikke er glad for sol og sommer, ejer hun nemlig også Strandgårdbutik i Smørum lidt uden for København, hvor hun især dyrker den nordiske, lyse strandstil.

Stue_2.jpgHvidt, gråt og stribet – Frederikkes forkærlighed for den maritime, nordiske stil er ikke til at tage fejl af indenfor, hvor det gamle sommerhus funkler i hvid maling på både gulve og vægge. Køkkenet er det gamle HTH-køkken fra Frederikke og Oles lejlighed, som er blevet lakeret hvidt. Smeg-køleskabet er fundet brugt på Den Blå avis. Bambussofaen, puder og tæpper er fra Tine K Home, mens det lille sofabord er et loppefund, som Frederikke har malet i sin favoritgrå nuance, farvekode cool grey 11 fra Flügger.

Huset_ny.jpgTræhuset var oprindeligt broget i blåt og rødt træ, men står nu fint og harmonisk i sort. Havet er kun 60 meter nede af vejen og kan hele tiden duftes og høres på terrassen, hvor Frederikke har indrettet med bambusmøbler fra Tine K Home og havemøbler fra Skovshoved Møbelfabrik, som hun også forhandler i Strandgårdbutik.

Småt, men godt – det nye, hvide køkken er fra HTH med åbne hylder fra Ikea – fulde af stemningsfuld keramik og grej.
Småt, men godt – det nye, hvide køkken er fra HTH med åbne hylder fra Ikea – fulde af stemningsfuld keramik og grej.
Det stribede tæppe er fra Tine K Home, ligesom bambuskurven med det flotte figentræ i.
Det stribede tæppe er fra Tine K Home, ligesom bambuskurven med det flotte figentræ i.

– Jeg har nok været havfrue i mit tidligere liv. Jeg elsker hele det univers, der er omkring havet med strand, sand, sten og drivtømmer. Det passer så smukt til vores danske sommerhuse, og jeg prøver at hente den stemning med indenfor med striber, vaskede farver og træ, siger hun.

Flere af favoritterne fra butikken er flyttet med herop, ligesom loppefund og arvegods også er velkomment.

Gaestevaerelse_ny.jpg1. Kig fra stuen ud til havestuen, hvor parret har indrettet en hyggelig spiseplads med udsigt til terrassen. Stribet tæppe og puder fra Tine K Home. 2. Man må tænke kreativt, når pladsen er trang. Ole har selv designet og bygget den smarte overlappende køjeseng i sommerhusets lillebitte gæsteværelse. Stribede sengetæpper og puder fra Tine K Home.

Havestuens spiseplads med kig til terrassen og den lille have. Spisebordet og stolene har Frederikke og Ole købt på Havnsø-havnens loppemarked.
Havestuens spiseplads med kig til terrassen og den lille have. Spisebordet og stolene har Frederikke og Ole købt på Havnsø-havnens loppemarked.

– Jeg vil gerne have ting med en historie, og de ting fra butikken, som jeg er vildest med, de kommer også herop. Vi købte vores spisebordsstole på loppemarkedet på havnen for en 20'er stykket og bordet for 200 kr, fortæller Frederikke, der er glad for, at drømmen om en sommerbolig endte med et ældre hus i træ, frem for det nybyggede hus, de først havde i tankerne.

– Selvom det er et gammelt hus, malingen skaller og vi skal vaske op i hånden, så er vi blevet så glade for det. Det var heller aldrig meningen, at det skulle være et "perfekt" sommerhus – det skulle bare være perfekt for os!

Grå kommode
Striberne og de grå nuancer går igen overalt i huset og giver den maritime strandstemning. Den gamle kommode er malet med nuancen cool grey 11 fra Flügger. Stribet sengetøj og puder fra Tine K Home, sort vase og lanterne fra Strandgårdbutik.

Frederikkes tips til at skabe strandstemning

  1. Striber på gulvtæpper, puder og plaider giver en hyggelig strandstil.
  2. Træk naturen indenfor med træ og sten, du har fundet på stranden.
  3. Mal hvidt! Lad vægge, gulve og lofter være hvide, og lad farverne blive på møbler og interiør

Hvem og hvad?

Hvem: Frederikke Kampmann, 42 år, indehaver af Strandgårdbutik i Smørum lidt uden for København, sammen med sin mand Ole Kampmann, 52 år, og deres tre børn.
Hvad: Sommerhus fra 1960'erne i Havnsø. 65 kvadratmeter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Sommerhus og Interiør