-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Asparges med rejer og hollandaisesovs
Arbejdstid: ca. 20 min.Kogetid: 12-15 min.Ikke fryse-egnede
2 personer som frokostret eller let middagsret
Ingredienser
- 300-400 g hvide asparges
- 75-100 g fjordrejer (pillede)
- Hollandaisesovs:
- 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 2 spsk citronsaft
- 200 g smør (smeltet)
- salt og friskkværnet
- hvid peber
- Drys:
- Purløg (klippet)
- Tilbehør:
- Citron (både) og nye pillekartofler eller godt hvedebrød
- Skræl aspargesene fra hovedet og nedad. Bræk den nederste, træede del af og kog dem i letsaltet vand i 5-8 min. afhængigt af tykkelsen.
- Tag aspargesene op med en hulske og lad dem dryppe af på et rent klæde.
- Hollandaisesovs:
- Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål over vandbad.
- Hvis man er hurtig til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet.
- Tag gryden fra varmen og hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle.
- Hæld sovsen i en skål og smag til med salt og peber.
- Servér de friskkogte asparges med den lune sovs, drys med rejer og purløg og giv citron og kartofler eller brød til.