-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Grønkålssuppe med linser og chorizopølser
Sæt en fyldig og krydret suppe på bordet til familien. Suppen er ganske nem at lave, og kan også laves vegetarisk uden de krydrede chorizopølser. Tilsæt evt. flere grøntsager efter smag.
4 personer
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 1 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 400 g skrællet knoldselleri
- 1 tsk. paprika (røget eller sød)
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander v
- ½ citron (øko)
- 200 g grønne linser (puy)
- 100 g røde linser
- 2 liter grøntsagsbouillon
- 300 g chorizo stegepølser
- 250 g snittet grønkål
Tilbehør:
- brød
- cremefraiche
- evt. paprika
Sådan gør du:
- Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem bløde og blanke i en gryde med olivenolie.
- Skær knoldsellerien i terninger (1x1 cm). Rør dem i gryden, og tilsæt krydderier og fintrevet citronskal.
- Skyl de to slags linser grundigt i koldt vand, og rør dem i gryden. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 20 min.
- Brun chorizo-pølserne på en slip let-pande, og læg dem i suppen de sidste 10 min. af kogetiden.
- Skyl, og afdryp grønkålen, og kog den i suppen de sidste 5 min.
- 6. Smag til med citronsaft, salt og peber, og server med brød og en skefuld cremefraiche på toppen og evt. lidt ekstra paprika.