Honningkage

Honningkage

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Bagetid:
  • ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • 175 g honning
  • 175 g farin (ca. 3 dl)
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 275 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk nellike
  • 50 g hakket pomeransskal
  • Fyld:
  • 75 g smør
  • 75 g flormelis (1 ½ dl)
  • reven skal af 1 appelsin
  • Pynt:
  • 150 g mørk chokolade
  • smuttede mandler

  1. Kom honning, farin og smør i en gryde og smelt det sammen. Tag gryden fra varmen og lad blandingen svale.
  2. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel med bagepulver, krydderier og pomeransskal og fold det i dejen med let hånd.
  3. Kom dejen i en velsmurt form (1 ½ liter) eller form beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen på nederste rille ved 175 grader ca. 1 time. Lad kagen svale på en bagerist.
  5. Rør smør, flormelis og reven appelsinskal sammen til fyld.
  6. Skær kagen igennem på langs, når den er kold, og fordel fyldet imellem de to kagestykker.
  7. Smelt chokoladen og fordel den over kagen. Pynt med smuttede, halve mandler.