Honningkage
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Bagetid:
- ca. 1 time
- Fryse-egnet
- 175 g honning
- 175 g farin (ca. 3 dl)
- 100 g smør
- 3 æg
- 275 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk nellike
- 50 g hakket pomeransskal
- Fyld:
- 75 g smør
- 75 g flormelis (1 ½ dl)
- reven skal af 1 appelsin
- Pynt:
- 150 g mørk chokolade
- smuttede mandler
- Kom honning, farin og smør i en gryde og smelt det sammen. Tag gryden fra varmen og lad blandingen svale.
- Rør æggene i et ad gangen. Bland mel med bagepulver, krydderier og pomeransskal og fold det i dejen med let hånd.
- Kom dejen i en velsmurt form (1 ½ liter) eller form beklædt med bagepapir.
- Bag kagen på nederste rille ved 175 grader ca. 1 time. Lad kagen svale på en bagerist.
- Rør smør, flormelis og reven appelsinskal sammen til fyld.
- Skær kagen igennem på langs, når den er kold, og fordel fyldet imellem de to kagestykker.
- Smelt chokoladen og fordel den over kagen. Pynt med smuttede, halve mandler.