Hvidkålssalat med kokos-chutney og koriander
Her har hvidkålen fået et eksotisk strejf med kokos, koriander og chili.
4
Ingredienser
- 400 g hvidkål ( ½ lille hvidkålshoved)
- 1 tsk harissa eller anden chilipasta
- saften af 1 lime
- lidt salt og ½ tsk sukker
- 1-1½ tsk hel spidskommen
- 2 dl kokoschipsflager
- 1½ dl lyse rosiner
- 2 spsk æbleeddike
- 1 spsk finthakket mynte
- lidt salt
- ½ bundt koriander, grofthakket
- Tilbehør: brød
Sådan laver du hvidkålssalat
- Snit hvidkålen fint. Rør harissa sammen med limesaft, lidt salt og sukker. Rist spidskommen på en tør pande et kort øjeblik til det begynder at dufte skønt – tag det af panden og lad det afkøle. Bland hvidkålen sammen med harissa-marianden.
- Bland kokos, rosiner, æbleeddike, mynte, salt og frisk koriander sammen i en skål. Og vend hvidkålen sammen med den friske kokoschutney.
- Salaten smager skønt og krydret – server den som en vegetarisk frokostsalat sammen med brød eller spis den som tilbehør til kylling, lam eller fx grillet fisk.