Opskrift på hvidkålssalat med kokos-chutney og koriander

Hvidkålssalat med kokos-chutney og koriander

Her har hvidkålen fået et eksotisk strejf med kokos, koriander og chili.

4

Ingredienser

  • 400 g hvidkål ( ½ lille hvidkålshoved)
  • 1 tsk harissa eller anden chilipasta
  • saften af 1 lime
  • lidt salt og ½ tsk sukker
  • 1-1½ tsk hel spidskommen
  • 2 dl kokoschipsflager
  • 1½ dl lyse rosiner
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk finthakket mynte
  • lidt salt
  • ½ bundt koriander, grofthakket
  • Tilbehør: brød

Sådan laver du hvidkålssalat

  1. Snit hvidkålen fint. Rør harissa sammen med limesaft, lidt salt og sukker. Rist spidskommen på en tør pande et kort øjeblik til det begynder at dufte skønt – tag det af panden og lad det afkøle. Bland hvidkålen sammen med harissa-marianden.
  2. Bland kokos, rosiner, æbleeddike, mynte, salt og frisk koriander sammen i en skål. Og vend hvidkålen sammen med den friske kokoschutney.
  3. Salaten smager skønt og krydret – server den som en vegetarisk frokostsalat sammen med brød eller spis den som tilbehør til kylling, lam eller fx grillet fisk.

Tip

Husk at snitte kålen fint. Ellers er det svært at tygge sig igennem maden. Det kan betale sig at investere i et mandolinjern, der hurtigt og nemt snitter kålen i de fineste strimler.