-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Indisk kylling med kokosris
Tikka masala er nok den mest kendte ret fra det indiske køkken. Den lækre kyllingeret smager og dufter af 1001 nat.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: ca. 8-10 min.
- 800 g kyllingebryst
- 2½ spsk. olivenolie
- 3 løg
- 5 fed hvidløg
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 4 tsk. garam masala
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 ds kokosmælk
- 2 tsk. tomatpuré
- 1 dl vand
- 1 dl græsk yoghurt (10%)
- 2 tsk. salt
- peber
- Kokosris:
- 400 g basmatiris
- 4 dl vand
- ½ tsk salt
- 50 g kokosflager
- Tilbehør: evt. grøn salat
- Varm olien op i en gryde, og steg de grofthakkede løg i ca. 6 min. Tilsæt finthakkede hvidløg, og steg i yderligere 1 min.
- Fjern skindet fra kyllingestykkerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i gryden, og brun dem godt i 3-4 min. Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala og stødt kardemomme, og steg i ca. 2 min. under omrøring.
- Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og vand, og kog det op. Hæld yoghurt i, og smag til med salt og peber. Lad det småsimre i ca. 45 min.
- Hæld ris, vand og salt i gryden, og kog op. Når vandet koger, skru ned til lav varme, og lad risene simre under låg, indtil vandet er kogt væk. Sluk for varmen, og lad risene stå i ca. 30 min. under låg.
- Rist kokosflagerne gyldne på en tør pande i 1-2 min., og drys dem over risene.
- Servér tikka masala med kokosris og evt. en grøn salat.